B-Inn (ex-Zimmer Hotel) zwaait deuren open: “Zetten in op digitaal, sociaal en ecologisch aspect”

Vroegere zaak van ‘Big Brother’ Betty kreeg grondige opknapbeurt

Vicky Van Houdt en Jorn Wittevrongel aan het computerscherm waar gasten zelf zullen kunnen inchecken.
Kristof De Cnodder Vicky Van Houdt en Jorn Wittevrongel aan het computerscherm waar gasten zelf zullen kunnen inchecken.

Het voormalige Zimmer Hotel in Lier heropende vandaag de deuren als B-Inn. De nieuwe uitbaters gaven het hotel aan de Aarschotsesteenweg een grondige opknapbeurt en dokterden er een specifiek concept voor uit. “Het digitale, het sociale en het ecologische aspect staan centraal”, klinkt het.

Tien jaar geleden werd het Zimmer Hotel opgericht door Betty ‘Big Brother’ Owczarek en haar toenmalige echtgenoot Bart Scheers. Later ging de zaak over in de handen van Bart Scheers’ vader en in oktober vorig jaar ging ze failliet. Met andere zaakvoerders en een andere naam (B-Inn) krijgt het hotel nu een tweede leven.

Vicky Van Houdt en Jorn Wittevrongel voor de inkom van B-Inn.
Kristof De Cnodder Vicky Van Houdt en Jorn Wittevrongel voor de inkom van B-Inn.
Zo ziet de bar/receptie er uit.
Kristof De Cnodder Zo ziet de bar/receptie er uit.

“Na enkele weken van verregaande vernieuwingen konden we inmiddels de deuren open zwaaien”, zegt overnemer Jorn Wittevrongel, die ook al achter het Grobbendonkse Aldhem Hotel zit. Wittevrongels vriendin Vicky Van Houdt krijgt de dagelijkse leiding van B-inn in handen. Het duo heeft goed nagedacht over een concept voor hun nieuwe hotel, dat overigens een ‘warm’ interieur heeft gekregen.

De veertig kamers zijn allemaal op een gelijkaardige manier ingericht.
Kristof De Cnodder De veertig kamers zijn allemaal op een gelijkaardige manier ingericht.

“We willen ons op drie vlakken onderscheiden”, vertelt het ondernemende duo. “Ten eerste willen we mee met de digitalisering. Zo zullen gasten bijvoorbeeld zelf via de computer kunnen inchecken en kan je via een app roomservice bestellen. Verder willen we sociaal contact tussen onze gasten stimuleren. Dit doen we onder andere door lange tafels te plaatsen in de ontbijtruimte en de bar. Zo geraken mensen haast automatisch met mekaar in gesprek. En dan is er nog het ecologische aspect. Bij het ontbijt gebruiken we enkel materialen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ook op dat vlak willen we mee met onze tijd.”

Een blik op de ontbijtruimte.
Kristof De Cnodder Een blik op de ontbijtruimte.

B-Inn – dat veertig haast identieke kamers en drie sterren telt - zal in eerste instantie met vier vaste personeelsleden en een externe poetsploeg werken. Een restaurant is er niet aan het hotel verbonden, maar in de bar zal je wel een snack kunnen eten. Een tweepersoonskamers kost 100 à 120 euro per nacht.

B-Inn langs de buitenkant.
Kristof De Cnodder B-Inn langs de buitenkant.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.