Audrey krijgt 10.000 euro voor prothese

ROTARYCLUB BLIJFT GELD INZAMELEN TOT MEISJE KUNSTLEDEMATEN KAN KOPEN

Zoltan Horvath en Jos d'Haens overhandigen Audrey en haar moeder de cheque van 10.000 euro.
Bertje Warson Zoltan Horvath en Jos d'Haens overhandigen Audrey en haar moeder de cheque van 10.000 euro.
Rotaryclub Antwerpen-Zimmertoren heeft 10.000 euro geschonken aan Audrey Van Bergen (6). Daarmee komen de dure prothesen een stuk dichterbij voor het meisje dat haar onderbeentjes en handjes verloor.

Audrey Van Bergen (6) is een bijzonder moedig meisje dat in het eerste leerjaar zit van een gewone school Het Spoor in Lier. Met een aangepaste schoolbank en begeleiding lukt het perfect. "Audrey doet het zeer goed op school, ze kan goed volgen en zich goed behelpen. Er zijn geen problemen, maar het kan nog beter. Ze heeft al zoveel meegemaakt en ze behelpt zich fantastisch, maar we zouden graag willen dat ze ook terug iets kan vastpakken zoals andere kinderen", legt mama Elfi Meysmans uit.


"We zouden haar graag computergestuurde of myo-elektronische prothesen geven. Door middel van spierimpulsen in haar armpje wordt een elektromotortje aangestuurd waardoor de prothesehand geopend en gesloten wordt. Dit type van verfijnde prothese is peperduur. Ze kosten om en bij de 70.000 euro. Ondertussen staat de teller al op 28.000 euro, dus we hebben nog wel even te gaan. Daarom beginnen we met eenvoudigere prothesen die vervaardigd worden via 3D-printing. Die kunnen we makkelijker aanpassen omdat ze nog volop in haar groeiperiode zit. Bedoeling is van haar één dure protheses te geven voor haar rechterhandje als ze niet meer zo hard groeit en daar zijn wij nu voor aan het sparen. Haar linkerhandje zou dan een standaardprothese worden. Gewoon omdat het niet te betalen is. Daarom zijn wij de Rotary zeer dankbaar dat zij ons helpen", zegt mama Elfi nog.

Audrey behelpt zich fantastisch op de lagere school, maar met een prothese zou ze zoals de andere kindjes terug dingen kunnen vastpakken.
David Legreve Audrey behelpt zich fantastisch op de lagere school, maar met een prothese zou ze zoals de andere kindjes terug dingen kunnen vastpakken.

Noodlot

Erevoorzitter Jos d'Haens zei dat Rotary in de eerste plaats een serviceclub is die haar steentje wil bijdragen om medemensen te helpen. "De club viert haar vijfde verjaardag en heeft steeds getracht om haar hulp te focussen op lokale problemen met kleine kinderen die door het noodlot werden getroffen. Audrey was het doel van onze Charity Night eind november. Maar ook de opbrengsten van onze Charity Dinner met Herman Van Rompuy en ons concert in de Begijnhofkerk, zullen haar toekomen. Onze club heeft beslist om aan Audrey nu reeds een eerste bedrag toe te kennen van 10.000 euro dat later dit jaar de aankoop van de eerste handprothesen moet mogelijk maken", aldus Jos d'Haens.


Het diner met Herman Van Rompuy op maandag 9 februari vindt plaats in het 16de-eeuws Hof van Liere, het restaurant van de Universiteit Antwerpen. Deelname bedraagt 120 euro per persoon. Ontvangst om 17 uur, om 19.15 uur lezing door Herman Van Rompuy. Meer info kan je krijgen bij Patrick Van de Wauwer via 0495/241 806. De musical met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Duffel en de Mechelse tenor Zeno op zaterdag 25 april vindt plaats om 19.45 uur in de Begijnhofkerk in Lier. Kaarten kosten 18 euro in voorverkoop. Daarvoor kan je terecht bij Louis Van Leemput via 015/32 23 53.