Al 40.000 euro ingezameld voor handprothesen Audrey (6)

Mama Elfi (links), Juliette en Camille uit 'The Voice Kids', Audrey (kleinste) en rechts organisator Robert Meeus.
Marc De Roeck Mama Elfi (links), Juliette en Camille uit 'The Voice Kids', Audrey (kleinste) en rechts organisator Robert Meeus.
De inzamelactie voor Audrey Van Bergen (6), het Lierse meisje dat zonder handen en voeten door het leven moet, heeft zaterdag een apotheose bereikt. Artiesten als Sam Gooris, Mauro Pawlowski en Juliette en Camille uit 'The Voice Kids' kwamen op een benefiet in Edegem voor Audrey zingen.

Het verhaal van Audrey Van Bergen uit Lier laat niemand onberoerd. Toen het meisje amper 13 maanden was, moesten door een levensgevaarlijke pneumokokkeninfectie haar onderbeentjes en handjes worden geamputeerd. Om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden, heeft Audrey computergestuurde handprothesen nodig. Alleen kosten die heel veel, ongeveer 100.000 euro. Een bedrag dat mama Elfi onmogelijk alleen kan ophoesten.


Onder impuls van de vzw Centrum voor Sociale Hulp werd een jaar geleden gestart met een inzamelactie. Dankzij de steun van verschillende instanties werd intussen al een bedrag van 40.000 euro ingezameld. Zaterdag werd de cheque overhandigd aan Audrey en haar mama. Zij reageerden dolgelukkig. "Het is fantastisch dat zoveel mensen ons helpen", zegt Elfi.


Aan het bedrag van de cheque moet ook nog de opbrengst van de benefiet worden opgeteld. Al wordt dat wellicht minder dan verwacht. Want ondanks de aanwezigheid van grote namen als Sam Gooris, Yves Segers, Mauro Pawlowski en Guy Van Sande op de affiche viel de opkomst zaterdag toch wat tegen. Hoogtepunt van de dag was het optreden van Juliette Van Damme (10) en Camille Beniest (10) van 'The Voice Kids. Zij brachten toepasselijk 'People Help the People'.


"Toen we de vraag kregen om op te treden op de benefiet, hebben we eigenlijk niet getwijfeld", zeggen de meisjes. (BCOR)