60 lokale kunstenaars exposeren 170 werken in Heilig-Hartziekenhuis

Een kunstwerk op de expo.
David Legreve Een kunstwerk op de expo.
Zestig kunstenaars van de Vrienden van de Academie Lier strijken vandaag neer in het Heilig-Hartziekenhuis, dat het decor vormt voor meer dan 170 kunstwerken. "We vinden het fantastisch dat we zoveel ruimte in het ziekenhuis ter beschikking krijgen voor de expo. Op 21 april worden de werken geveild voor twee goede doelen", zeggen de kunstenaars.

De nieuwe inkomhal en aanpalende gangen en ruimtes van het Heilig-Hartziekenhuis worden omgetoverd tot een groots kunstgebeuren. "Het gaat om een waaier van verschillende disciplines in de schilder- en tekenkunst. We hebben nog nooit zoveel en in zo'n unieke ruimte kunnen exposeren. We vinden het geweldig dat dit kan", zegt Gio De Weerd, directeur van de Academie voor Schone Kunsten.

Ook in de ziekenhuisgangen hangen er schilderijen.
David Legreve Ook in de ziekenhuisgangen hangen er schilderijen.

Veiling

"We zijn volop bezig ons ziekenhuis te renoveren en op te frissen, zo ook de centrale inkomhal. We vonden dit de ideale gelegenheid om kunst in huis te halen", vertelt algemeen directeur dr. An De Cuyper. "Bovendien waren de gangen richting onder meer de materniteit en de pediatrie ook aan opfrissing toe. We koppelen dus het aangename aan het nuttige en geven bovendien lokale kunstenaars de nodige ruimte en aandacht die ze verdienen. We zetten onze deuren niet alleen open voor patiënten en bezoekers, maar ook voor de lokale bevolking van Lier en omstreken."


Aan deze tentoonstelling wordt vrijdag 21 april een veiling gekoppeld. De opbrengsten gaan naar de goede doelen Berrefonds en het Kinderpsychiatrisch Fonds van het ziekenhuis. Het Berrefonds Lier is een organisatie die ouders ondersteunt die hun kindje verliezen tijdens of kort na de zwangerschap. De vernissage vindt vanavond om 20 uur plaats. De expo loopt tot en met 21 april. Je kan de kunstwerken bekijken tijdens de openingsuren van het ziekenhuis. (WAE)

Directeur van de Academie voor Schone Kunsten, Gio De Weerd, en directeur van het ziekenhuis, dr. An De Cuyper
David Legreve Directeur van de Academie voor Schone Kunsten, Gio De Weerd, en directeur van het ziekenhuis, dr. An De Cuyper