550 kinderen kiezen voor avontuurlijk speelterrein aan De Waterperels

Schepenen Ivo Andries en Rik Verwaest op de plek waar het speelterrein komt.
Foto Legreve Schepenen Ivo Andries en Rik Verwaest op de plek waar het speelterrein komt.
De stad gaat recht over het recreatiebad De Waterperels een avontuurlijk speelterrein aanleggen. "550 kinderen uit de buurt kregen een brief in de bus en kozen voor een creatief speelterrein met dubbele kabelbaan, wilgenhutten en een speelheuvel", zeggen sportschepen Ivo Andries en jeugdschepen Rik Verwaest.

"Dit gaat de tweede grootste speeltuin worden van de stad. In tegenstelling tot de klassieke speelpleinen heeft dit een bijzonder avontuurlijk karakter. Dit komt door de variatie van niveauverschillen en beplantingen. Door het grote open grasveld krijgt ook het speelplein een open indruk", zeggen de schepenen.


Langs de muur van de Boomlaarstraat komt een groenbuffer met hazelaarstruiken. Het terrein heeft actieve zones en rustigere plekken. De grasvelden zullen door het beperkt maaien ook voor natuurlijke bloemen zorgen. "Gezien hier een nieuwe wijk met honderden gezinnen bij komt wonen is deze avontuurlijke speeltuin op zijn plaats", zeggen Andries en Verwaest. "De stad investeert 70.000 euro en zwembad De Waterperels en bouwbedrijf Cordeel financieren mee. Bijna alles wordt vervaardigd uit robiniahout. Verder krijgen de kinderen een voetbalterreintje, een amfitheatertje met verhoogde berm om bijvoorbeeld toneel te spelen, een wilgentunnel, klimnet, apenbrug en boomstammetjes om op te zitten. De grote zandbank in het grote grasveld ligt er al."

Monument

De werken starten dit najaar en in het voorjaar 2017 kunnen de kinderen er spelen. Het monument der gesneuvelden dat vroeger op het Paradeplein stond krijgt een plek achter het speelterrein. Er wordt een wandelpad aangelegd zodat het mooi uitzicht krijgt. (WAE)