"Voor de afwerking wassen we auto's"

STAD PLAATST RUWBOUW CLUBLOKALEN DUIKCLUB ATLANTIS EN LIERSE PETANQUECLUB

Leden van de duik- en petanqueclub wassen auto's om hun lokalen af te kunnen werken.
Aerts Marc Leden van de duik- en petanqueclub wassen auto's om hun lokalen af te kunnen werken.
De stad bouwt naast het zwembad De Waterperels de ruwbouw voor nieuwe clublokalen voor Duikclub Atlantis en de Lierse petanqueclub. "Om de binnenafwerking te sponsoren, wassen we auto's voor tien euro en er gaat zelfs 1 euro per auto naar Kom op tegen Kanker", zegt voorzitter Walter Peetermans.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het ziet er naar uit dat de 80 duikers van Duikschool Atlantis in het voorjaar 2015 naar hun nieuw clublokaal kunnen verhuizen.


"Wij hebben nu nog altijd ons clublokaal in Den Bril en dat was vroeger 5 minuutjes van het oude zwembad waar wij altijd trainden. In 2006 werd er in Lier het nieuw zwem- en recreatiebad geopend dat echter aan de hele andere kant van Lier ligt. Elke week moesten wij van de ene kant van de stad naar de andere kant met een aanhangwagen vol materiaal. Dat bleek niet haalbaar en we kregen een lokaal ter beschikking voor ons duikmateriaal. Aan de stad vroegen we om een oude loods kort bij het nieuwe zwembad ter beschikking te stellen.


Daar zijn echter wat jaren over heen gegaan tot de stad besloot om een ruwbouw te plaatsen voor ons nieuw clublokaal pal naast het zwembad. De funderingen liggen er al. Je kan denken hoe gelukkig wij allemaal zijn. De inrichting is voor onze rekening en we schatten dat we ongeveer 10.000 euro kosten hebben als we zelf de handen uit de mouwen steken.


Onze nieuwbouw vlak aan het zwembad zou in het voorjaar 2015 opgeleverd worden. Het gebouw heeft een grote benedenverdieping waar de petanqueclub van Lier komt die ook al jaren op zoek was naar een clublokaal. Zij gaat indoorbanen aanleggen. En wij zitten straks boven in een ruim en luchtig lokaal met een terras", vertelt Walter Peetermans enthousiast. De Carwash gebeurt op de parking van het zwembad. We vragen tien euro en 1 euro is voor Kom Tegen Kanker, de duikers verkopen ook zakjes snoep. Duikinitiaties zijn er zaterdag 30 augustus van 11 tot 13 uur. De woensdagen 10 en 17 september van 21.30 tot 22.30 uur. Liefst op voorhand verwittigen op het emailadres info@atlantislier.be

Voorzitter van Duikclub Atlantis Walter Peetermans.
Aerts Marc Voorzitter van Duikclub Atlantis Walter Peetermans.