‘t Is warm voor iedereen: Lierse schapen mogen wollen ‘truitje’ uittrekken

Met dit weer hebben de schapen hun wollen ‘truitje’ toch niet nodig.
Marc Aerts Met dit weer hebben de schapen hun wollen ‘truitje’ toch niet nodig.
Het is dezer dagen warm voor iedereen, ook voor de dieren. En dus waren de schapen die al enkele weken grazen in de buurt van de Lierse Vesten maar wat blij dat ze gisteren van hun wollen ‘truitje’ werden verlost. De culturele vereniging Sociëteit van de Schaepshoofden maakte er zoals steeds een klein evenement van.

Het is intussen een jaarlijkse gewoonte dat een kudde schapen wordt ingezet om het gebied tussen het Lierse Spuihuisje en de Nete op een ecologische manier te begrazen. Gisteravond werden de volwassen schapen geschoren in de schaduw van het Spuihuisje en dat lokte enkele tientallen kijklustigen. De Sociëteit van de Schaepshoofden – die peter is van de kudde – bracht ondertussen verkoelende drankjes aan de man.

Ook na de scheerbeurt blijft de kudde trouwens nog geruime tijd rondlopen in Lier. Pas tegen oktober gaan de beestjes elders op stal.

De schapen werden geschoren in de schaduw van het Spuihuisje.
Marc Aerts De schapen werden geschoren in de schaduw van het Spuihuisje.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.