'Spiderman' valt nieuwe vriend van ex aan

MAN KLIMT TWEE VERDIEPINGEN NAAR OMHOOG OM FLAT BINNEN TE BREKEN

Een 27-jarige man riskeert vijf jaar cel omdat hij in juni 2018 zijn ex-partner en diens nieuwe vriend hardhandig te lijf is gegaan. Eerst drong hij haar flat (op de tweede verdieping) binnen, om het slachtoffer vervolgens met een glazen fles te bewerken. "Poging tot doodslag", oordeelt het parket.

Een week nadat zijn vriendin een punt zette achter hun relatie, besloot de 27-jarige man haar opnieuw op te zoeken. Dronken en midden in de nacht. "Hij belde lange tijd aan de voordeur aan. Meneer wou haar zien. Toen het stil werd, dacht zijn ex-partner dat de rust was teruggekeerd. Niet veel later stond hij echter plots in de slaapkamer. Nadat hij het rolluik, een vliegenraam én venster had geforceerd", vatte meester Nathalie Goedertier de feiten samen. "In een ware Spiderman-stijl klom hij eerst twee verdiepingen naar boven om nadien als een bezetene de nieuwe vriend van mijn cliënt bij de haren uit bed te trekken." De ex-vriendin van de twintiger kon zich in veiligheid brengen door naar buiten te vluchten, haar nieuwe vriend niet. Nadat hij hardhandig de woonkamer werd ingesleurd, haalde de 27-jarige uit met een glazen fles. "Het slachtoffer werd aan het hoofd geraakt, nadien werd er in het glas op de grond verder gevochten. Uiteindelijk pakte de beklaagde een mes en werd er gedreigd met de dood", vulde openbaar aanklager Geert Noels aan. "Het slachtoffer kon zich loswrikken en vluchten. Poedelnaakt."

Zware trauma's

De hulpdiensten werden verwittigd, maar de 27-jarige man kon pas later gearresteerd worden op de spoedafdeling van het ziekenhuis. In het cellencomplex en tijdens zijn arrestatie bleef de twintiger woedend. "Ik maak hem kapot. Wanneer laten jullie me los? Hij zal niet lang meer leven", bleef hij herhaaldelijk roepen vanuit de politiecel. Uit vrees dat de man de daad bij het woord zou voegen, werd hij door de onderzoeksrechter opgesloten in de gevangenis. Ook gisteren verscheen hij aangehouden voor de rechters. Het parket vorderde een celstraf van vijf jaar, eventueel met gedeeltelijk uitstel. Aan de zijde van de burgerlijke partij werden gisteren provisionele schadevergoedingen gevraagd van 5.000 euro. "Hier zijn bijzonder zware trauma's veroorzaakt. Kan je je inbeelden dat je eerst rustig ligt te slapen en enkele minuten later poedelnaakt door de straten holt met een gek achter je aan?", aldus meester Goedertier. De verdediging vroeg gisteren de gunst van een probatie-uistel. De raadsman van de twintiger schetste verder nog de trieste geschiedenis van zijn cliënt. "Zijn mama was vijftien toen ze zwanger was van hem, zijn vader stierf in een woningbrand nog voor hij werd geboren", aldus meester Koen De Backer. Er werd gevraagd om de feiten te herkwalificeren naar slagen en verwondingen. De jongeman zelf verklaarde op zitting heel veel spijt te hebben en zich te schamen. Een vonnis volgt op 25 oktober.