"Ondertunnel kruispunt Aarschotse-Mechelsesteenweg"

In het kader van de actie 'Zwarte verkeerspunten' wil Groen-Lier&Ko een ondertunneling van het kruispunt van de Aarschotse- en de Mechelsesteenweg, wat volgens de coalitie zou leiden naar een verbeterde autodoorstroming én veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers.


"Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) blijft echter doof voor de bezwaren van de Fietsersbond Lier wat betreft de gebrekkige verkeersveiligheid aan dat kruispunt voor fietsers en voetgangers.


Voor de verkeersveiligheid van de honderden sportievelingen die er dagelijks gebruik van zullen maken, is een tunnel voor voetgangers en fietsers van cruciaal belang. Ook voor het fietsverkeer tussen Koningshooikt en Lier zou deze tunnel een grote vooruitgang betekenen op het vlak van verkeersveiligheid en comfort. De hoogste tijd voor burgemeester Frank Boogaerts en schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken Bert Wollants om hun partijgenoot Ben Weyts tot dringende actie aan te manen", beklemtoont Katrien Vanhove (Groen-Lier&Ko).


(WAE)