‘Galerij Plasticvrij’ verkoopt Lierse kunst voor goede doel

Kunstgalerij Artisjok organiseert op 8 september een veiling ten voordele van de vzw Mei Plasticvrij. Op de foto ziet u Joachim Lambrechts, Sam Devos, Peter Everaert en Adriaan Van den Hoof.
David Legreve Kunstgalerij Artisjok organiseert op 8 september een veiling ten voordele van de vzw Mei Plasticvrij. Op de foto ziet u Joachim Lambrechts, Sam Devos, Peter Everaert en Adriaan Van den Hoof.
Op zondag 8 september organiseert de Lierse kunstgalerij Artisjok een veiling ten voordele van de vzw Mei Plasticvrij. Die dag zal een aantal kunstwerken van ‘oude Lierse meesters’ per opbod worden verkocht. Veilingmeester van dienst is Adriaan Van den Hoof.

Galerijhouder Peter Everaert lanceerde vandaag een oproep in verband met de veiling voor Mei Plasticvrij. “We zijn nog op zoek naar stukken om te koop aan te bieden”, aldus Everaert. “Wie dus thuis nog een werk heeft liggen van artiesten als Felix Timmermans, Oscar van Rompay, Isidoor Opsomer of Louis Van Boeckel en het wil verkopen, kan het op 17 en 18 augustus inleveren bij Artisjok. De eigenaar van het kunstwerk bepaalt de prijs die hij zeker wil ontvangen en de eventuele meerwaarde gaat naar ons goede doel. We hebben al een aantal mooie stukken verzameld, maar er mogen er altijd nog bij komen. Overigens zijn ook werken van kunstenaars uit de buurt van Lier welkom.”

Adriaan Van den Hoof zal op 8 september ‘Galerij Plasticvrij’ in goede banen leiden. “Het is eens iets anders”, lacht de Lierse acteur/presentator/comedian. “Voor het goede doel waag ik me met plezier aan dit zijsprongetje.” Van den Hoof is in zijn vrije tijd zelf trouwens vrij veel met (schilder)kunst bezig. Gaat er straks ook een Van den Hoof worden aangeboden? “Ik ben geen oude meester, maar wie weet smokkel ik er wel een werkje van mezelf tussen”, knipoogt de multi-artiest. Meer info via www.galerijartisjok.com
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.