"Eindelijk een buitenzwembad"

Nieuw waterparadijs geopend na 30 jaar

Het nieuwe buitenzwembad is voorzien van deze leuke waterglijbaan.
David Legreve Het nieuwe buitenzwembad is voorzien van deze leuke waterglijbaan.
Saartje Vandendriessche en sportschepen Ivo Andries hebben aan het waterparadijs De Waterperels een nieuw buitenzwembad en de unieke bandenglijbaan Green Tornado, feestelijk ingehuldigd. Lierenaars vinden het geweldig dat er na dertig jaar weer een buitenzwembad is.

"Het 'all-weather buitenzwembad' is top en vooral dat het winter en zomer verwarmd wordt tot 29,5°. 's Morgens om 7 uur kom ik hier baantjes trekken en dat is zalig omdat er amper volk is. Al die nieuwe dingen zijn gewoon geweldig. Mijn dochtertje Mille (8) is zot van de kinderwereld met de waterspeeltuin en de glijbanen. De specaculaire glijbaan Green Tornado is zelfs 96 m lang en 10 m hoog. Het is donker en het lijkt even alsof je tussen de tanden van een haai verdwijnt. Heel bijzonder met die lichteffecten", vertelt Saartje Vandendriessche die samen met schepen Ivo Andries aan de haai ontsnapten.

Niemand minder dan Saartje Vandendriessche kwam het zwembad openen.
David Legreve Niemand minder dan Saartje Vandendriessche kwam het zwembad openen.

Drukte

"Mijn twee kleinkinderen, echte waterratjes, zijn niet weg te slaan uit de waterspeeltuin", vertelt Jee Claessens uit Lier. "Nadat het Reyenhof dertig jaar geleden zijn openluchtzwembad sloot hebben we eindelijk terug een buitenzwembad. Dit is geweldig. Binnen het golfslagbad, de kinderwereld, broebelbaden en nu ook een buitenbad", wij moeten niet naar een pretpark", lacht Jee. De mama van Marel Beulens (10) uit Duffel reageert ook super enthousiast. "Velen kijken uit naar dit moment, want ze hebben er lang op moeten wachten. Maar nu kan jong en oud hier een prachtige daguitstap beleven. Gemiddeld hebben we 330.000 bezoekers per jaar waarvan 35% van de bezoekers tussen 4 en 5 jaar en 10% jonger dan 4 jaar. De bouw van de Waterperels 11 jaar geleden kostte 10 miljoen euro en de nieuwe sensaties in het zwemparadijs 4,5 miljoen euro. De Vlaamse overheid subsidieert 310.118 euro vertelt zwembadmanager Evi De Herdt.

Safe Swim

De Waterperels waakt over zijn goede reputatie en daarom wordt het familiebad in overleg met de stad Lier vanaf 1 juli het 'Safe Swim- project ingevoerd. "De identiteitskaart van de bezoekers wordt geregistreerd. Personen die zich niet gedragen volgens het reglement worden de toegang verboden. Voor de veiligheid wordt een 'AngelEye-drenkelingen dedectiesysteem geinstalleerd. Camera's in het bad zien wanneer een voorwerp gedurende 10 seconden stil blijft liggen en zenden deze boodschap uit met alarm naar de redders", aldus sportschepen Ivo Andries.