"Bezoekers vinden ingang zelfs niet"

DE WATERPERELS BUST FOLDERS HOE ZWEMBAD TE BEREIKEN DOOR VELE WERKEN

Door de werken is het zwembad moeilijk te bereiken.
David Legreve Door de werken is het zwembad moeilijk te bereiken.
Grote bouwwerken rond sport- en recreatiebad De Waterperels belemmeren bezoekers deze zomer naar het zwembad te trekken. "Ze vinden eenvoudigweg onze ingang niet", zegt zwembadmanager Evi De Herdt. In de regio worden zelfs folders verspreid met een plannetje hoe je het zwembad kan bereiken.

Verschillende aannemers zijn in de buurt van het zwembad met enkele grote bouwprojecten bezig. "Op site Dungelhoeff wordt momenteel het nieuwe OCMW-gebouw afgewerkt. Op het Paradeplein zijn de werken gestart aan een nieuw appartementsgebouw. Ook langs de Boomlaarstraat werkt men aan twee nieuwe appartementsblokken. Het zwembad bevindt zich inderdaad temidden van een werf", legt stadsingenieur Felix Van Steen uit. "En na de sloopwerken van het Lyra-stadion worden aan de Mechelsesteenweg ook nog eengezinswoningen gerealiseerd." De werkzaamheden jagen de bezoekers duidelijk weg van het zwembad, want dit jaar ligt het bezoekersaantal beduidend lager dan vorig jaar dezelfde tijd.

De buikschuifbaan moet toch nog wat extra volk trekken.
David Legreve De buikschuifbaan moet toch nog wat extra volk trekken.

Omrijden

Wie het zwembad wil bereiken, moet nu een heel eind omrijden via de Bosstraat en de Ring om tenslotte via de Mechelsesteenweg ter hoogte van huisnummer 26, af te slaan naar de nieuwe Kazernedreef. Normaal kon je De Waterperels eenvoudig bereiken langs de Boomlaarstraat. "150 parkeerplaatsen wachten hier op hun bezoekers. Daarom verspreidden we in de regio een foldertje met plannetje om iedereen door de werkzaamheden heen hier te brengen. Ook onze zomeractiviteiten staan hierop vermeld", legt zwembadmanager Evi De Herdt uit.


De Waterperels lokte vorige zomer nog 350.000 bezoekers. "Wij hebben geen buitenzwembad, maar nu de werkzaamheden ons omringen, krijgen we heel wat minder volk over de vloer. Om het zwembad aantrekkelijker te maken tijdens warme zomerdagen, openen we onder andere een ligweide naast het restaurant", vertelt Evi nog. "De kinderen zullen zich kunnen uitleven op een buikschuifbaan, springkasteel en een 'slackline' of evenwichtskoord. En er volgen nog andere leuke zomeractiviteiten, zoals een barbecueweekend."


In het recreatiebad kunnen kinderen zich uitleven op een hindernissenparcours. Voor 55-plussers organiseert het zwembadpersoneel een aquafitness. Met een inkomticket krijg je elke woensdag een hamburgermenu. Alle informatie via 03/295.58.90 of dewaterperels@sr-lier.be.