Vrouw (65) brutaal overvallen in Warandepark: “Hij werkte me tegen de grond en haalde mes boven”

Het Warandepark in het centrum van Liedekerke
Foto Mozkito Het Warandepark in het centrum van Liedekerke
D., een 65-jarige vrouw uit het centrum van Liedekerke, is in het Warandepark overvallen. De dader werkte haar tegen de grond en ging aan de haal met haar buideltasje. De dader verwondde het slachtoffer met een mes.

De feiten dateren al van zondagavond rond 22 uur maar raakten nu pas bekend. Het slachtoffer, dat liever anoniem blijft, profiteerde van het mooie weer en ging een terrasje doen in de Warandestraat. “Toen ik opnieuw thuis was, besliste ik om snel nog wat medicijnen te halen die ik nodig heb”, doet de vrouw het verhaal. “Ik nam mijn hond mee en ging door het park om vervolgens na de aankoop opnieuw via het park huiswaarts te stappen. Uit het niets hoorde ik een zwaar gedaver achter mij. Ik overdrijf, maar het leken wel paarden of tien mannen. Toen ik achterom keek, zag ik een man met grijze pull die een kap over het hoofd had. Zijn gezicht was tot boven zijn neus bedekt. Ik besefte dat hij op mij uit was en begon te lopen, maar toen werkte hij mij tegen de grond en gooide mij op mijn zij. Op dat moment haalde hij een langwerpig en dun mes boven. Ik vreesde voor mijn leven. Hij viel er mij niet mee aan, maar sneed het bandje van mijn heuptasje door zonder een woord te zeggen en liep weer weg.” In het heuptasje zaten de sleutels, portefeuille en gsm van de vrouw.

Vluchtwagen

Nog in shock over wat haar overkomen was, sprong D. opnieuw recht. “Ik liep achter hem aan en riep dat hij mijn spullen moest terug geven”, vertelt ze. “Maar op de parkeerplaatsen die parallel met de Opperstraat lopen stond een vluchtwagen klaar. Hij sprong in de wagen en ze vertrokken. Volgens mij moeten ze mij dus staan opwachten hebben toen ze zagen dat ik naar de apotheek ging. Pas dan had ik door dat ik enkel nog een leiband in mijn hand had. Mijn hond had zich op een gegeven moment losgerukt en was de andere richting uitgelopen – gelukkig kon ik hem snel terug bij mij roepen.”

Koppeltje

Een koppeltje dat net het park binnenwandelde, had gezien hoe D. achter de man zat. “Zij waren zo ontzettend lief”, looft de vrouw hen. “Ze waren ook met hun honden gaan wandelen en hebben zich onmiddellijk over mij ontfermd. Die jongen belde de politie en ze hebben hun kant van het verhaal aan de politie gedaan. Als ik ze ooit nog tegenkom mogen ze een cadeau verwachten. Ontzettend dankbaar ben ik hen.”

Ziekenhuis

D. had in eerste instantie niet door dat ze gewond was. “De agenten vroegen het nog, maar ik had niks in de gaten. Pas thuis toen ik een douche wilde nemen zag ik het bloed. Er werd een ziekenwagen gebeld en in het ziekenhuis hebben ze de wonde gehecht. Volgens mij was het wel zijn bedoeling niet om mij te verwonden. Nog nooit heb ik in het park schrik gehad. Ik zag er de politie wel eens mensen controleren en er hingen inderdaad jongens rond. Maar vaak waren die heel vriendelijk tegen mij. Eigenlijk moeten er bewakingscamera’s geplaatst worden. Daar hoor ik veel mensen over praten.”

“Kort op de bal spelen”

Burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) was dinsdagavond nog niet op de hoogte gebracht over de feiten. “Ik ga mij woensdag wel informeren”, zegt hij. “Het is een lange periode kalm geweest, maar de laatste twee weken is er opnieuw sprake van overlast. Voornamelijk door lawaai. En nu is er dit feit. Ik ga de politie dan ook vragen opnieuw kort op de bal te spelen, zodat de situatie er niet kan escaleren. We bekijken momenteel ook nog de mogelijkheid voor het aankopen van bewakingscamera’s. Liefst dan wel mobiele, want problemen zullen zich anders verplaatsen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.