Voor politierechtbank na inhalen via het voetpad

Mozkito
Een chauffeur die op 22 december 2017 halsbrekende toeren uithaalde in Liedekerke werd maandag voor de Halse politierechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een maand rijverbod, waarvan de helft met uitstel.

 De man kwam van een eindejaarsreceptie waar hij cava had gedronken en diende nadien een vriend naar de dokter te brengen. Een voorligger die zich in haar snelheid hield in een zone 30 jaagde hij op om sneller te rijden, om haar vervolgens via het voetpad in te halen. Op dat moment liep er net een vrouw met kinderkoets, die net op tijd kon wegspringen. Bij het manoeuvre werden ook bandensporen op het trottoir achtergelaten. Een alcoholtest bracht aan het licht dat de bestuurder op dat moment 0,87 promille in het bloed had. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.