Tiener scheurt met 120 per uur door dorpskern bij politieachtervolging

De Pamelsestraat in Liedekerke.
Google Maps De Pamelsestraat in Liedekerke.
Een achttienjarige jongen moest zich woensdag in de politierechtbank verantwoorden omdat hij vorig jaar snelheden haalde van 120 kilometer per uur terwijl de politie hem op de hielen zat.

De Ford Fiesta van de jongen trok de aandacht van een politiepatrouille op 22 december vorig jaar toen hij sportief voorbij reed en over een rotonde scheurde in Liedekerke. De politie reed meteen achter de jongen aan en stelde vast dat die steeds gas bijgaf. 

Op een gegeven moment noteerde ze een snelheid van 120 kilometer per uur in een zone waar maar 50 per uur gereden mocht worden. En zelfs aan die snelheid naderden ze niet op de wagen van de tiener. 

Uiteindelijk konden ze de Ford Fiesta aan de kant zetten en stelden de politiemensen vast dat het om een erg jonge bestuurder ging die bovendien met zijn 17-jarige vriendin op stap was. De advocaat van de jongen voerde nog aan dat zijn cliënt vermoedde dat hij zelf amper 80 kilometer per uur gereden had maar dat vond rechter Johan Van Laethem maar vreemd, gezien de vaststellingen van de politie. Hij gaf de bestuurder een werkstraf van 50 uur en een rijverbod van veertig dagen. Hij moet ook het theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Verleyen

  Gewoon auto in beslag en verschroten, zal het rap leren

 • Albert Jacobs

  Een veel te lichte straf voor zo een jonge bestuurder, indien het een volwassenen zou geweest zijn was de straf zwaarder uitgevallen

 • Edmond Dillien

  Ik snap niet wat ze er in zien om te proberen om te ontsnappen, in de meeste gevallen worden ze toch gevat en verongelukken ze er nog bij, en de boetes en straffen worden nog veel zwaarder, o neen, we zijn in België en dan kom je er met een vingertje in de lucht vanaf, zoals deze, maar als je geflitst word met enkele Km te rap dan ben je pas een echte zware crimineel grote boete en nog wat rijverbod en met wat geluk moet je niet terug naar de rijschool, voor 10KM te snel, rechtspraak noemen ze't

 • ANN LIMBOS

  Een goed gedacht is veel waard.

 • Paul Philippaerts

  Een rijverbod van veertig dagen dat is pas een straf kan hij op de fiets naar school. Een werkstraf van 50 dagen is geen probleem dat wordt toch zo goed als niet gecontroleerd.