Stationsgebouw opent de deuren

Het nieuwe stationsgebouw van Liedekerke is officieel geopend.
Foto Mozkito Het nieuwe stationsgebouw van Liedekerke is officieel geopend.
Het nieuwe stationsgebouw is eindelijk toegankelijk voor alle reizigers. Het gebouw is het paradepaardje van de herinrichting van de stationsomgeving.

De herinrichting van de stationsomgeving van Liedekerke sleept al sinds 2013 aan. De werken zijn nu afgelopen en het nieuwe stationsgebouw kan nu eindelijk in gebruik worden genomen. Het gebouw, volledig uit glas en uitgedost in een moderne witte kleur, moet wachtende reizigers een droge plaats bieden.


Aan het loket kunnen pendelaars tijdens de week informatie vragen of tickets kopen. Naast het wachtgebouw is er een lift geïnstalleerd voor minder mobiele mensen. Zij kunnen dan op een veilige manier aan het perron geraken. "Voor pendelaars is dit een godsgeschenk", zegt een reiziger. "Het oude stationsgebouw (dat dateert sinds het begin van de twintigste eeuw, red.) voldeed niet meer aan de huidige noden. Als het regende, konden we niet schuilen. Gelukkig is dat nu definitief verleden tijd." De volledige herinrichtingswerken moeten midden december volledig achter de rug zijn. (MEN)