Meer dan 7.000 stemmen op poll over ‘Lidl-project’ en meningen lijken verdeeld te zijn

Lidl
Meer dan 7.000 stemmen werden via onze poll over de het bouwproject langs de Affligemsestraat geregistreerd. En het resultaat is misschien wel opvallend: de voor- en tegenstanders van het voorgestelde project op die locatie zijn gelijk verdeeld.

We lanceerden dinsdagavond kort na 19.15 uur een poll op onze website met de simpele vraagstelling: ‘Bent u voor of tegen de komst van het project op deze locatie?’. Het gaat dus over de bouw van 32 appartementen en een supermarkt (een ruimte die voorlopig nog altijd ingevuld zal worden door Lidl, red.) op de plek waar nu een bosje is tussen de Muilenstraat en het station van Liedekerke.

In totaal werden tot het afsluiten op vrijdag om 12 uur 7.241 stemmen uitgebracht op onze anonieme poll. Door de anonimiteit valt dus wel niet te zeggen van waar de stemmers zijn en of er effectief maar een keer per persoon een stem werd uitgebracht. Maar de meningen zijn duidelijk verdeeld: 47 procent is voor, 53 procent stemde tegen. Uit reacties op het artikel blijkt dat ook heel wat mensen de komst van een Lidl-warenhuis in Liedekerke wel zien zitten, maar toch liever niet op die locatie.

Momenteel loopt het openbaar onderzoek nog tot en met 3 maart. Tijdens deze periode kunnen tegenstanders bezwaren indienen. Na afloop van het openbaar onderzoek zal het college van burgemeester en schepenen moeten oordelen of ze al dan niet een omgevingsvergunning afleveren. Voorlopig staat de teller sinds 3 februari volgens het omgevingsloket op zes publieke bezwaarschriften.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frank stichelmans

    Hier in liedekerke zijn de prioriteiten Appartements gebouwen.dan is er een binnenstromen van mensen van Brussel en omstreken met alle gevolgen vandien vandalisme Inbraken en zoveel meer. Dat het maar geld opbrengt. Terwijl de schepen en burgemeester hun geheugen eens mag opgefrist worden. Voor de gemeente verkiezingen was er veel beloofd voor de straaten in liedekerke aan te pakken sommige straaten in liedekerke zijn rampzalig een voorbeeld de bovenkant van de fabriekstraat is rampzalig.