Liedekerkse schaatsers tonen zich sterk op BK

Lisa Van Genck werd tweede bij de U19 op het BK kunstschaatsen.
GEERT TRESIGNIE Lisa Van Genck werd tweede bij de U19 op het BK kunstschaatsen.
Het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen in Liedkeerke is dit weekend een succes geworden voor Kunstschaatsclub Heuvelkouter. De plaatselijke vereniging was met vijf Belgische titels en vier podiumplaatsen een van de toonaangevende clubs.

Kunstschaatsen BK

Voorzitster Daniële September is terecht fier op haar leden. "Bij de U19 pakte we twee medailles. Laura Balanean uit Aalst pakte de titel voor Lisa Van Genck uit Schepdaal. Bij de U17 deden we dat huzarenstukje over. Amber De Maesschalck is de nieuwe Belgische kampioene voor de Ternatse Maureen Denaeijer. Bij de novices A girls ging de titel naar Maité Van Mulders. We pakten nog twee medailles mee. Bij de U15 veroverde Marthe Demeyer het brons. Er was zilver voor de Brusselse Giulia Castorini."


Ook de jongens deden het prima. Danièle September vervolgt. "Bob Rasschaert kroonde zich tot Belgisch kampioen bij juniores. Ook Brusselaar Max leleu deed dat, maar dan bij de advanced novices boys. Met negen medailles en nog enkele ereplaatsen zijn we tevreden." (EVL)