Liedekerkse Pijl vertrekt vroeger en wordt ingekort vanwege hitte

De wielerwedstrijd Liedekerkse Pijl vertrekt morgen al om 12.30 uur. Door de aangekondigde hitte gaat het peloton een uur vroeger van start. De koers wordt zeker een ronde ingekort.
Photo News De wielerwedstrijd Liedekerkse Pijl vertrekt morgen al om 12.30 uur. Door de aangekondigde hitte gaat het peloton een uur vroeger van start. De koers wordt zeker een ronde ingekort.
De wielerwedstrijd Liedekerkse Pijl vertrekt morgen al om 12.30 uur. Door de aangekondigde hitte gaat het peloton een uur vroeger van start. De koers wordt zeker een ronde ingekort.

De Liedekerkse Pijl maakt deel uit van de vijfdaagse van de Ronde van Vlaams-Brabant voor beloften en eliterenners zonder contract. Als gevolg van de extreme hitte vertrekt het peloton al om 12.30 uur, in plaats van 13.30 uur. Daarnaast word de koers een of twee rondes ingekort. Dat hebben de organisatoren beslist op vraag van de vzw Ronde van Vlaams-Brabant.

Instemming politie

“Ik ben zelf ooit nog wielrenner geweest en begrijp daarom de vraag van de inrichters van de Ronde van Vlaams-Brabant volledig”, zegt organisator Marcel Van der Slagmolen. “Voor de vervroeging van het startuur hebben we inmiddels al instemming bekomen van de politie en seingevers. Hoeveel rondes er wordt ingekort, wordt pas donderdag beslist.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeff Schelfhout

    Schelfhout Jeff. Verstandige en juiste beslissing Na twee ronden was het deelnemersveld volledig uiteengeslagen. Het was koersen op een hete bakplaat.