Leegstaande Pierrot Fashion wordt gloednieuw ING-kantoor

Nieuwe bestemming voor bekend winkelpand

De verantwoordelijken van het ING-kantoor nemen volgend jaar hun intrek in de voormalige Pierrot-winkel.
Mozkito De verantwoordelijken van het ING-kantoor nemen volgend jaar hun intrek in de voormalige Pierrot-winkel.
De leegstaande winkelruimte van Pierrot Fashion in Liedekerke wordt een hypermodern ING-kantoor, dat volgend jaar de deuren zal openen. Goed nieuws ook voor het nabijgelegen Teralfene, waar al jaren om een geldautomaat gevraagd wordt.

Pierrot Fashion genoot jarenlang bekendheid als hofleverancier van de Vlaamse showbizz, tot de winkel in april de deuren sloot. Elektronicabedrijf Trilec nam het pand over, maar gebruikte tot dusver alleen de hal aan de achterzijde, die uitgeeft op industriezone Begijnenmeers. Voor de oorspronkelijke winkelruimte werd nu een huurovereenkomst afgesloten met ING.

De opening van het nieuwe ING-kantoor betekent meteen dat de huidige vestigingen van de grootbank in Liedekerke en Denderleeuw de deuren sluiten. "ING Denderleeuw is sinds 2002 een zelfstandig filiaal van de broers De Kock", zegt zaakvoerder Stijn Stassijns. "Na de grote herstructurering van ING in 2017 werd ook het kantoor in Liedekerke overgenomen. En toen even later ook Record Bank uit het straatbeeld verdween, kwamen die klanten over naar ING. Op deze plaats gaan we de dertien medewerkers van die twee kantoren samenbrengen. Dat is veel praktischer. De tijd waarin iedere kerktoren een eigen bankkantoortje had, is helaas voorbij."

"Het was eigenlijk niet onze bedoeling om die centralisatie zo snel door te voeren", vervolgt Stassijns. "Maar toen we te weten kwamen dat dit gebouw verhuurd zou worden, hebben we meteen contact opgenomen met de eigenaar. Dit is een unieke locatie om ons cliënteel  te ontvangen. En we mikken bijkomend ook op de duizenden passanten en pendelaars die hier dagelijks langs de rotonde en de N285 richting E40 rijden."

Het kantoor mikt dus niet alleen op de vaste klanten uit Liedekerke en Denderleeuw, maar ook op inwoners van Affligem. "We krijgen nu al veel mensen uit deelgemeente Teralfene over de vloer", klinkt het. "En het nieuwe kantoor zal eigenlijk vlak bij de gemeentegrens liggen. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Teralfene, want zij krijgen er meteen een geldautomaat in de buurt bij."

En die geldautomaat, daar is men in Teralfene al jaren vragende partij voor. Er werd zelfs een petitie opgestart en een Facebookgroep opgericht om, na de sluiting van het lokale KBC-kantoor, opnieuw een geldautomaat in het dorp te krijgen. "Dit is dan ook een goede zaak", zegt Andy Rossignol, spilfiguur van de vereniging 'Zot van Teralfene'. "We hebben met Argenta nog één bank in het centrum, maar die heeft geen automaat. En na de belofte dat er één zou komen, hebben we niets meer gehoord. We moesten dus naar Denderleeuw, Liedekerke of Hekelgem om geld af te halen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.