Exclusief voor abonnees

Kermis Opperstraat afgesloten met diervriendelijk vuurwerk: vuurwerkmeester legt uit wat het is

Vuurwerk en lasers werden afgestemd op het ritme van de muziek.
Mozkito Vuurwerk en lasers werden afgestemd op het ritme van de muziek.
De officiële afsluiter van Kermis Opperstraat was dit jaar een primeur in de gemeente. Organisator Jacky Delcour en de foorkramers legden opnieuw geld samen voor een spetterend vuurwerk dat dit jaar diervriendelijk was. Het publiek kon de show smaken en kon ook genieten van de lasershow op het ritme van de muziek. Vuurwerkmeester Joeri Vangelabbeek legt ons uit wat het verschil met traditioneel vuurwerk is.

“Fantastisch”, zegt Johan Everaert die al vele jaren naar het vuurwerk komt kijken. “Vooral de lasershow op het ritme van de muziek vond ik zeer goed en ik merkte dat de mensen rondom mij er ook echt van genoten. Het vuurwerk was wel minder aanwezig dan de lasers. Daardoor moet je wel op relatief korte afstand staan om ervan te kunnen genieten. Op een afstand van pakweg honderd meter gaat zoiets veel minder geven. Maar het vuurwerk zelf met de ontploffingen vond ik geen verschil met gewoon vuurwerk. Er was nog altijd lawaai.”

Mozkito

Maar wat is het verschil?

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.