Joint roken in auto levert duo ook proces-verbaal voor corona-inbreuk op

Mozkito
Twee mannen hebben naast een proces-verbaal voor drugsbezit en illegaal wapenbezit ook een proces-verbaal voor een inbreuk op de coronamaatregelen gekregen. Ze werden in hun auto betrapt met cannabis, rookgerei en een plooimes bij zich. Verder hadden ze geen geldige reden om op het Monniksplein te zijn.

Een patrouille merkte dinsdag tijdens de vooravond een auto op met twee inzittenden aan het Monniksplein in Liedekerke en ging over tot een controle. Meteen stelden de agenten een duidelijke cannabisgeur vast. De inzittenden van de auto bleken in het bezit te zijn van vier joints, een plooimes, 9,15 gram cannabis, crunchers, filters en sigarettenblaadjes. De politie stelde processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen en wapens.

Maar het zijn andere tijden en dus werd nog een extra proces-verbaal opgesteld voor een corona-inbreuk. “De inzittenden van de auto hadden geen geldige reden voor hun aanwezigheid daar”, klinkt het bij de politie. “Ze overtraden daarmee het verbod om zich op de openbare weg en openbare plaatsen te bevinden, behalve in het geval van noodzakelijkheid en dringende redenen. Beide inzittenden werd bevolen het plein te verlaten en naar huis terug te keren.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.