Jambon krijgt 16.000 handtekeningen tegen sluiting Civiele Bescherming

Vlaams volksvertegenwoordiger Katia Segers (r.) zakte mee af naar het kabinet van minister Jan Jambon om de petitie te overhandigen.
Foto Baert Vlaams volksvertegenwoordiger Katia Segers (r.) zakte mee af naar het kabinet van minister Jan Jambon om de petitie te overhandigen.
Negen werknemers van de Civiele Bescherming en enkele leden van het gemeentebestuur hebben gisteren een petitie tegen de sluiting van de Liedekerkse kazerne overhandigd op het kabinet van minister Jan Jambon.

Als minister van Binnenlandse Zaken werd de beslissing om de Liedekerkse post van de Civiele Bescherming te sluiten, genomen door Jan Jambon (N-VA). "De minister had eerder ook laten uitschijnen dat hij de handtekeningen zelf in ontvangst zou nemen, en ons te woord zou staan", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en senator Katia Segers (sp.a). "Maar dat bleek niet het geval te zijn - en dat is een teleurstelling. We ontmoetten wel de raadgever van Jambon, die op de hoogte is van het dossier. Niet 'zomaar' een medewerker, dus. We hadden een gesprek van een uur, maar vragen werden niet beantwoord. Onze misschien wel naïeve hoop was dat de ministerraad nog haar goedkeuring moest geven, maar dat blijkt niet het geval."

Weinig indruk gemaakt

"Onze petitie - goed voor 16.000 handtekeningen - maakte ook weinig indruk", vervolgt Segers. "We kunnen alleen hopen dat we met de procedure voor de Raad van State het dossier kunnen uitstellen tot na 2019, zodat misschien een nieuwe regering zich erover kan buigen. Het plan van de minister is immers om alles tegen eind 2018 afgerond te krijgen."


Vakbonden van de Civiele Bescherming hebben donderdag ook nog een gesprek op het kabinet, maar dan voornamelijk om te onderhandelen over het nieuwe statuut dat de werknemers krijgen. (TVP)