Grote controle: tienduizenden euro’s aan boetes en belasting geïnd, inboedel hamburgerkraam vernietigd

Mozkito
Bij een grote verkeerscontrole die gehouden werd door de lokale politie en verschillende overheidsdiensten werden tal van inbreuken vastgesteld. Meer dan tienduizend euro aan achterstallige belasting en bijna 45.000 euro aan openstaande boetes werden geïnd. Er werden zwartwerkers betrapt en bij een hamburgerkraam werden alle goederen in beslag genomen.

De verkeersactie aan de nijverheidszone Begijnenmeers dateert al van vorige week maandag 16 september maar de politie heeft de resultaten nu pas bekend gemaakt. Zelf onderwierpen ze 612 bestuurders aan een ademtest en daarbij bleken twee bestuurders te diep in het glas gekeken te hebben. Drie chauffeurs werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en zullen voor de politierechter moeten verschijnen. Daarnaast werden nog zes andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Opmerkelijk is dat inspecteurs van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de inboedel van een hamburgerkraam hebben meegenomen om te vernietigen. De goederen zouden niet conform de reglementeringen gekoeld worden. In totaal werden twee processen-verbaal opgesteld bij 25 controles. De Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) controleerde 3.748 nummerplaten op achterstallige verkeersbelasting en inde zo 11.011 euro. De douane controleerde dan weer 963 nummerplaten op openstaande boetes en kon zo een opgelopen schuld van samen 44.459 euro noteren. Drie bestuurders konden de boetes niet onmiddellijk betalen waardoor hun wagen getakeld werd. Tot slot stelde de sociale inspectie vijf dossiers op voor inbreuken op de sociale zekerheid zoals zwartwerk en schijnzelfstandigheid. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Vanlaeken

    Meer van dat. En zeer zware straffen aub voor zwartwerkers en hun opdrachtgevers : 5j geen uitkeringen, pensioen, gezondheidszorg etc.

  • Rudy Callens

    Die controles moesten alle dagen gebeuren!

  • Wintein Tom

    Gsm achter het stuur politierechter, iemand doodrijden onder invloed zelfde dag nog vrij onder voorwaarden... begrijpe wie begrijpe kan...