Gravenbosstraat krijgt digitale snelheidsmeter

Het overleg tussen de inwoners van de Gravenbosstraat en schepen Steven Van Linthout (CD&V) over de verkeersveiligheid heeft een eerste concrete ingreep opgeleverd: een digitale snelheidsmeter.

De inwoners van de straat hadden overleg met het gemeentebestuur geëist omdat de verkeersveiligheid er danig te wensen overlaat. Zo vonden er in de voorbije vijf jaar vier ongevallen plaats, en volgens buurtbewoners ligt de oorzaak bij automobilisten die het gaspedaal er net iets te vlotjes induwen.


"Schepen Van Linthout heeft naar ons betoog geluisterd", zegt initiatiefnemer Luc Goffin. "Hij wil nu een digitale snelheidsmeter in onze straat plaatsen. Zo kan de gemeente na enkele maanden een beeld krijgen van hoe snel er in onze straat gereden wordt, waarna er extra maatregelen kunnen volgen."


Ook zullen de ingezakte vluchtheuvels hersteld worden. Die hadden immers nauwelijks nog een verkeersremmend effect. "Hopelijk kan er op termijn een duurzame oplossing komen", zegt Goffin nog. "Het is natuurlijk afwachten, maar we vinden het al positief dat het gemeentebestuur naar ons wil luisteren. Als buurtbewoners vragen we meer verkeersremmers in de vorm van bloembakken en eventueel de plaatsing van een flitspaal. Dat zal de snelheid van weggebruikers wel omlaag halen." (MEN)