Vrouw voor rechter na belaging voormalige buurman

Een 51-jarige vrouw uit Lichtervelde staat in de Brugse rechtbank terecht voor de ernstige belaging van haar voormalige buurman uit Torhout. In 2015 pleegde ze een half jaar lang tot 34 telefoontjes per nacht, gooide ze eieren tegen de gevel van zijn woning en besmeurde ze die ook met frituurolie.

"Ze was kwaad omdat hun vriendschapsrelatie kapotging." Het motief van D.K. (51) uit Lichtervelde klinkt enigszins bizar tegenover de ernst van pesterijen die ze tussen 2012 en 2015 pleegde tegenover haar voormalige buurman uit Torhout. Wat in 2012 zou begonnen zijn met een tweetal scheldbrieven naar de moeder van de man, escaleerde in de zomer van 2015 compleet toen hij een nieuwe partner leerde kennen. Die zomer gooide K. vier eieren stuk tegen de gevel van zijn woning, die ze ook besmeurde met frituurolie. "Nog erger misschien waren de aanhoudende telefoons op de vaste lijn en de gsm van mijn cliënt", vertelde de advocaat van de man. "Tot 34 oproepen per nacht lijstte hij op. Zijn gsm kon hij niet afzetten vanwege zijn job. Ook zijn zoon en nieuwe partner werden geviseerd door de beklaagde. Het gezin leefde in angst."

Nachtelijke telefoontjes

De telefoontjes hielden een half jaar lang aan, tot K. in 2015 verhoord werd. Sindsdien hielden de pesterijen op. De vrouw moest zich gisterenmorgen voor de Brugse rechtbank verantwoorden. Het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke celstraf. "Het is zeker niet zo dat mijn cliënte die man vijf jaar lang voortdurend belaagd heeft", pleitte de advocaat van K. "Ze ontkent dat ze in 2012 die brieven naar de moeder van de man stuurde. De rest van de feiten geeft ze toe. Ze is er enorm beschaamd over." De voormalige buurman van K. stelde zich burgerlijke partij en vraagt meer dan 8.000 euro schadevergoeding. Zijn zoon en nieuwe partner vroegen een morele schadevergoeding van 2.500 en 1.500 euro. De rechter doet uitspraak op 8 juni. Wellicht krijgt D.K. een contactverbod opgelegd en zal ze psychologische begeleiding moeten volgen. (SDVO)