Veel volk voor opening van openbaar volkstuintjespark van maatwerkbedrijf OptimaT

Het volkstuintjesproject telt 36 percelen van 25 vierkante meter en zeventien zeshoekige tuinbakken van 1 vierkante meter. De paaslelies in deze bak staan er alvast erg mooi bij.
Sam Vanacker Het volkstuintjesproject telt 36 percelen van 25 vierkante meter en zeventien zeshoekige tuinbakken van 1 vierkante meter. De paaslelies in deze bak staan er alvast erg mooi bij.
Zondag werd langs de Kortemarkstraat het nieuwe volkstuintjespark op de terreinen van maatwerkbedrijf OptimaT plechtig ingehuldigd. Zowel buurtbewoners als medewerkers van het bedrijf kunnen samen tuinieren in het openbare park, waar ook rustbankjes en een klimparcours voor de kinderen voorzien zijn.

De eigenlijke aanleg van de ‘OptimaTTuin’ startte al in april vorig jaar. Het project telt 36 percelen van 25 vierkante meter en 17 tuinbakken van een vierkante meter. 26 percelen zijn op dit moment al verhuurd. “De officiële opening hebben we wat uitgesteld omdat we vonden dat er toch wat groen te zien moest zijn”, legt Ruben Veramme van OptimaT uit. “Uniek is dat het om een openbaar park gaat. Iedereen is welkom en we zien dat dit echt aan het uitgroeien is tot een groene ontmoetingsplaats. Anderzijds is het terrein ook netjes omheind en dankzij de camerabewaking van OptimaT is bovendien de veiligheid gegarandeerd.”

Groene Pluim

Het aantal partners dat meewerkte aan het project is indrukwekkend. In de eerste plaats zorgde de groendienst van OptimaT voor de aanleg, terwijl de schilder-en metaalafdelingen van het bedrijf voor de afwerking zorgden. Daarnaast droegen ook de Lichterveldse compostmeesters, Velt en Site 181 van Tordale een steentje bij. Het financiële luik werd gedekt met een Europese subsidie  van 76.000 euro. “In tijden van verdichting en compacter wonen, is een project als dit van onschatbare waarde”, vindt burgemeester Ria Pattyn (CD&V), die het park inhuldigde door een boom te planten op het terrein. “Met reden heeft OptimaT dan ook eerder dit jaar de Groene Pluim van de milieuraad gewonnen.”

Burgemeester Ria Beeuwsaert-Pattyn (CD&V) mocht de volkstuintjes plechtig openen met de aanplant van een boom.
Sam Vanacker Burgemeester Ria Beeuwsaert-Pattyn (CD&V) mocht de volkstuintjes plechtig openen met de aanplant van een boom.
Filip Ver Eecke in actie op het perceeltje van de afdeling van Velt Lichtervelde-Torhout.
Sam Vanacker Filip Ver Eecke in actie op het perceeltje van de afdeling van Velt Lichtervelde-Torhout.
Deze jongeman test even de kruiwagens uit.
Sam Vanacker Deze jongeman test even de kruiwagens uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.