Tim (29) brengt bijna 25.000 euro bijeen ter ere van overleden dochter: “Dit helpt me innerlijke rust te vinden.”

Tim D'Heedene
repro StuBru Tim D'Heedene
Tim D’Heedene (29) heeft een straffe prestatie neergezet. De Lichterveldenaar deed zopas zijn verhaal bij Studio Brussel. Hij verloor zijn vierjarige dochtertje Nyah aan kinderepilepsie en zette dit najaar op eigen houtje een benefietreeks op poten. Zo wist hij 24.212,5 euro in te zamelen voor het Steunpunt Kinderepilepsie.

Na een wandeltocht van 12 uur kwam Tim aan in Wachtebeke, waarna hij - met de favoriete knuffel van zijn overleden dochter op z’n jas - live een indrukwekkend bedrag bekend maakte. Als verzoeknummer koos hij ‘De Kabouterpolonaise’, een van de favoriete liedjes van Nyah.

De wandeling van Tim vormt het sluitstuk van een reeks van vijf benefietacties. Zo organiseerde hij een metalfestival in Roeselare, regelde hij een optreden van Willem Vermandere in de kerk van Lichtervelde en zorgde hij ook nog eens voor een comedyavond. Verder verkocht hij steunkaarten en liet hij zich sponsoren voor de wandeling naar Wachtebeke.

Tim D'Heedene stapte van Lichtervelde naar Puyenbrouck en bracht met zijn benefietreeks bijna 25.000 euro bijeen
repro Stubru Tim D'Heedene stapte van Lichtervelde naar Puyenbrouck en bracht met zijn benefietreeks bijna 25.000 euro bijeen

Het verhaal van Tim tart de verbeelding. “Op 12 februari had ik mijn dochter - die sinds haar geboorte aan epilepsie lijdt - nog welterusten gewenst en haar een zoen gegeven. Een uur later was ze dood. Via de babyfoon was niets te horen geweest. Achteraf bleek dat ze een zogenaamde ‘sudep’-aanval had gekregen in bed, een aanval die zodanig fel is dat ze een hartstilstand kreeg. Epilepsiepatiënten hebben 1 kans op 10.000 dat ze zo’n aanval krijgen.”

“Weinig mensen weten dat epilepsieaanvallen dodelijk kunnen zijn. Ik hoop daar met mijn actie wat verandering in te kunnen brengen. Het Steunpunt Kinderepilepsie sensibiliseert, informeert en begeleidt ouders van kinderen met epilepsie. Zo bestaat er bijvoorbeeld een systeem dat aanvallen detecteert terwijl de kinderen in bed leggen. Als wij dat in huis hadden gehad in plaats van een klassieke babyfoon was het met Nyah misschien anders afgelopen. De wetenschap dat er dankzij mijn actie misschien ergens een kind kan worden gered van de dood biedt enorm veel troost. Dit helpt me innerlijke rust te vinden.”

Tim D’Heedene bij een portret van zijn dochter Nyah (4)
Sam Vanacker Tim D’Heedene bij een portret van zijn dochter Nyah (4)19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Verwerft

  Papa met een supergroot hart. Mijn medeleven met je groot verlies.

 • Ingrid Charlier

  Daar wordt je stil van. Ondanks zijn eigen miserie zich zo inzetten voor het goede doel. Respect.

 • Jo Van Caenegem

  Had die man gehoord op de radio, was er wat van aangedaan, prachtig dit!

 • YORICK DAUWE

  Respect!!!

 • Dirk De Winter

  Heel veel respect