SOMM start petitie pro windmolens

Illustratie
Photo News Illustratie
De partij SOMM (voluit Samen Open voor Mens en Milieu) lanceert een opmerkelijk initiatief. De Lichterveldse oppositiepartij wil naar eigen zeggen tegengewicht bieden voor alle negatieve publiciteit rond windmolens en lanceert een online petitie pro windenergie.

“Iedereen is voorstander van windenergie zolang de molens niet in de buurt staan. Bij elke aanvraag tot plaatsing klinkt protest. Recent nog in Lichtervelde tegen de plaatsing van twee windmolens langs de E403. Wat telkens blijft nazinderen zijn de vele bezwaren. (Bij die jongste aanvraag van Engie Elektrabel liepen 681 bezwaren binnen - nvdr.) Maar er zijn ook mensen die wel voorstander zijn. Die stem klinkt zelden of nooit in de media”, aldus voorzitter Johan Vandenbussche. “Vandaar dat SOMM nu een petitie lanceert waar voorstanders van windenergie zich ook eens kunnen uitspreken.”

“De klimaatmarsen bewijzen dat verandering nodig is. Ook de politiek roert zich. Zo heeft Lichtervelde samen met veel andere gemeenten een overeenkomst gesloten om inspanningen te leveren voor het milieu en schonere energie. Maar als puntje bij paaltje komt, is er altijd wel een reden om niet te kiezen voor schonere energie. Iedere keer als er een concreet voorstel komt, geeft het schepencollege negatief advies. Wat overblijft in de media, is telkens een negatief beeld: zwarte vlaggen, bezwaarschriften, protest.”

Positief

“De stem van voorstanders wordt nooit gehoord en daar willen wij verandering in brengen. Wie vindt dat het gemeentebestuur inspanningen moet leveren om alternatieve energie te promoten, wie voorstander is van windmolens en wie vindt dat het gemeentebestuur een goede plaats moet zoeken voor het installeren van windmolens in Lichtervelde, kan drie keer positief antwoorden. De petitie duidt geen concrete plaatsen aan, maar laat toe dat mensen die voor windenergie zijn hun stem kunnen laten horen en roept het gemeentebestuur op zelf met alternatieven te komen.”

De petitie is hier te vinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.