Ongerustheid over dienstverlening station houdt aan: actie gepland

Bieke Cornillie
Beweging.net gaat op dinsdagochtend 4 juni een actie houden aan het station van Lichtervelde. Vrijwilligers van de organisatie gaan er flyers uitdelen aan de pendelaars tussen 6 en 8.30 uur ‘s morgens. Aanleiding zijn de geruchten over de afbouw van de dienstverlening in het station.

Eerder deze week liet het gemeentebestuur weten dat de NMBS plannen zou hebben om een onbemand station te maken van het Lichtervelde. Het college van burgemeester en schepenen was niet opgezet met die plannen en stuurde een brief naar de CEO van de NMBS. Tegelijk maakte Beweging.net plannen voor een actie aan het station. 

Geen officieel bericht

De geruchten over een eventuele afbouw van het personeel werden inmiddels ontkend door de NMBS, maar Beweging.net besliste om de actie door te zetten. “De ongerustheid blijft”, laat Beweging.net weten. “Tot op heden hebben wij nog geen officieel bericht ontvangen van de NMBS dus de zorgen zijn nog steeds niet van de baan.”  Op een gemiddelde weekdag ontvangt het station van Lichtervelde 3.500 reizigers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.