NMBS wil stationspersoneel Lichtervelde schrappen, gemeentebestuur protesteert

Het station van Lichtervelde.
Bieke Cornillie Het station van Lichtervelde.
De NMBS wil een onbemand station maken van het station van Lichtervelde. Het gemeentebestuur heeft al een brief naar de NMBS gestuurd in de hoop het tij te kunnen keren.

“Het station van Lichtervelde is een cruciaal station voor duizenden scholieren, studenten, forenzen en toeristen. Bovendien is er een rechtstreekse verbinding naar de luchthaven in Brussel”, zegt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V). “Maar de NMBS beschouwt ons onterecht als een plattelandsstationnetje. Het lijkt te vergeten dat Lichtervelde een kruispunt is tussen twee belangrijke spoorlijnen. Het personeel afschaffen, zou een vergissing zijn.” 

Het toezicht op het stationsgebouw en de stationsomgeving zou wegvallen, wat de deur openzet voor hangjongeren, overlast, vandalisme en verloedering van de stationsbuurt

Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn

Nadelen

“Concreet zou een afschaffing van het personeel betekenen dat er geen aansluitingen meer verzekerd zullen worden. Die worden in de mate van het mogelijke telkens bewaakt door het stationspersoneel. Een gemiste aansluiting betekent bijvoorbeeld in het weekend een extra wachttijd van een uur. Ten tweede betekent het een verhoging van de onveiligheid. Het toezicht op de perrons valt weg en bij incidenten zal later opgetreden worden. Verder zullen minder mobiele mensen niet meer op hulp rekenen van het personeel. Tot slot valt ook de toezicht op het stationsgebouw en de stationsomgeving weg, wat de deur openzet voor hangjongeren, overlast, vandalisme en verloedering van de stationsbuurt.” 

De woordvoerder van de NMBS was voorlopig niet bereikbaar voor een reactie.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nick Degroote

    Zou jammer zijn idd mensen vragen ons te hulp in lichtervelde doen we wat we kunnen en de reiziger is te vreden als we ze kunnen begeleiden/helpen de top in brussel beseft niet goed wat voor reizigersvolk er passeert en zonder toezicht wordt het bolgens mij levens gevaarlijk

  • raes johan

    Een station zoals lichtervelde onbemand, dit is je reinste onzin, dat is voor de reizigers en de klantvriendelijkheid 30 jaar terug in de tijd , waar zijn ze mee bezig bij de NMBS, alle sociale media ten spijt, de reizigers hebben bij problemen menselijke begeleiding nodig,en neem van mij aan die problemen zijn er bij de vleet in lichtervelde,spreek uit ervaring, heb er twintig jaar gewerkt!!!!