Nieuwe bibliotheekraad geïnstalleerd

De nieuwe bibliotheekraad van Lichtervelde
RV De nieuwe bibliotheekraad van Lichtervelde
De bibliotheekraad in Lichtervelde werd onlangs vernieuwd. Die raad is de beheerder van de bibliotheek en geeft adviezen inzake het algemene beleid van de bibliotheek. Af en toe wordt ook een activiteit georganiseerd, zoals de jaarlijkse filmvertoning in cinema De Keizer. 

Kaat Lapere, al ruim twintig 20 jaar lid van de raad, is de nieuwe voorzitster. Guy Beeusaert, die al 25 jaar lidmaatschap op de teller heeft, blijft in functie als ondervoorzitter. 

Verder zetelen er negen vertegenwoordigers van de politieke fracties in de bibliotheekraad. Voor CD&V zijn dat Isabelle Deseyne, Jan De Decker, Steven Kindt, Katrien Lepoutre en Bart Verhaeghe. Voor SOMM gaat het om Kim Depoortere en Roland Verdonck. Voor N-VA en Open Vld zetelen respectievelijk Trees Vandecappelle en Heidi De Munck. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn en bibliothecaris Luc Haeghebaert zijn ambtshalve lid.

Nog zitjes over

De gebruikers worden vertegenwoordigd door Eric Beernaert, Tonia Beernaert, Guy Beeusaert, Kaat Lapere, Nancy Verschoot en Karin Wynsberghe. Bij de vertegenwoordigers van de gebruikers is er nog ruimte voor vier nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar college@lichtervelde.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.