Man (34) komt om bij woningbrand in Lichtervelde

De brandweer blust de woningbrand in Lichtervelde.
Alexander Haezebrouck De brandweer blust de woningbrand in Lichtervelde.
In de Hoogwielkestraat in Lichtervelde is afgelopen nacht een bewoner om het leven gekomen bij een woningbrand. Buren hoorden plots een knal en zagen nadien hoe de man roepend naar buiten liep terwijl hij in brand stond. 

De hulpdiensten snelden ter plaatse en voerden het slachtoffer zwaargewond af naar het ziekenhuis. De bewoner (34) kon naar buiten lopen, maar was zwaar verbrand. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. "Ik heb zelf ook nog een emmer water op die jongeman gegooid want hij zag er verbrand uit en lag midden op de weg met een deken over zich", vertelt brandweerofficier Francis Theetaart. 

"De woning zelf stond al volledig in lichterlaaie van de kelderverdieping tot de zolder. Onze eerste bekommernis was dan ook het aanpalende huis vrijwaren. Daar zijn we vrij goed in geslaagd, al liep die woning ook rook- en waterschade op."

De woning van het slachtoffer is volledig vernield. Volgens de vaststellingen van de deskundige van het parket blijkt dat de brand niet accidenteel is ontstaan. Er was ook zeker geen tussenkomst van derden. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad, maar absolute zekerheid is daar niet over.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

De brandweer blust de woningbrand in Lichtervelde.
Alexander Haezebrouck De brandweer blust de woningbrand in Lichtervelde.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.