Lichterveldenaar Hans Cools wint 10de Lunatic Comedy Awards

Stand-upcomedian Hans Cools wint de 10de Lunatic Comedy Award en treedt daarmee in het spoor van  onder meer Bert Kruismans, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Jens Dendoncker en Lukas Lelie.
Foto Vanacker Stand-upcomedian Hans Cools wint de 10de Lunatic Comedy Award en treedt daarmee in het spoor van onder meer Bert Kruismans, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Jens Dendoncker en Lukas Lelie.
Eerder schopte hij het al tot in de halve finale van Humo’s Comedy Cup en zaterdagavond is Lichterveldenaar Hans Cools als winnaar uit de bus gekomen op de tiende editie van de Lunatic Comedy Awards in Gent. Daarmee treedt hij in het spoor van onder andere Philippe Geubels, Jens Dendoncker en Lukas Lelie. 

De Lunatic Comedy Awards worden om de twee jaar uitgereikt aan de meest beloftevolle comedian van het moment. De tiende editie van de toonaangevende awards vond zaterdag plaats in een uitverkochte Minardschouwburg in Gent. De 31-jarige ingenieur trok aan het langste eind en is daarmee een van dé grote nieuwe talenten in de stand-upcomedy. Opmerkelijk aan de wedstrijd is dat er niet met een vakjury gewerkt wordt. Alleen de mening van het publiek telt. De organisatie is in handen van improvgezelschap The Lunatic Comedy Club.

Hans Cools is trots op de award, maar blijft met beide voetjes op de grond. “De voorronde in de Charlatan in Gent ging goed, waarna ik een van de vijf finalisten werd die mocht optreden in de Minardschouwburg. De winst was een verrassing, want het niveau van de deelnemers lag hoog. Zo viel Mohsin Abbas ook goed in de smaak bij het publiek, maar uiteindelijk trok ik aan het langste eind. Een fantastische opsteker, vooral omdat ik nog relatief weinig ervaring heb (Cools is amper een half jaar bezig , nvdr). Nu komt het er op aan zoveel mogelijk op te treden en ervaring op te doen. Wie weet waar het eindigt. Een mens mag dromen, niet? ”

Met de winst treedt Cools in de voetsporen van Bert Kruismans, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Jens Dendoncker en Lukas Lelie. Allemaal waren ze nobele onbekenden toen ze de wedstrijd wonnen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.