Kinesist gaat op huisbezoek en toont oefeningen voor het raam

Kinesist Maarten Stragier laat zijn patiënten niet in de steek.
RV/Maarten Stragier Kinesist Maarten Stragier laat zijn patiënten niet in de steek.
Dat er maaltijden aan huis worden geleverd zonder contact in coronatijden zijn we ondertussen gewend, maar kinesist Maarten Stragier uit Lichtervelde gaat nog een stapje verder. Hij gaat op huisbezoek en toont de oefeningen voor de patiënten buiten aan het raam.  

De groepspraktijk waar Maarten (40) werkt, is sinds de uitbraak van het coronavirus gesloten, maar uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Sinds begin deze week gaat de kinesist bijna dagelijks op huisbezoek bij enkele van zijn patiënten, maar hij gaat niet binnen.  “In deze tijd moet je creatief zijn”, zegt Maarten. “Voor de dringende gevallen toon ik de oefening voor het raam. Zo hoeft de revalidatie niet uitgesteld te worden en bovendien kan ik meteen zien of de patiënt de oefeningen correct uitvoert”, aldus de kinesist. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met deze manier van werken kan Maarten echter slechts een fractie van zijn patiënten bedienen. De meeste behandelingen liggen noodgedwongen stil. Al maakt de kinesist ook gebruik van Whatsapp en andere communicatiemiddelen om in contact te blijven met zijn patiënten. Zo liet hij maandag via sociale media al verstaan dat hij met veel plezier langskomt om oefeningen te tonen voor het raam.