Heemkundige Kring heeft 35ste jaarboek klaar

De heemkundige Kring van Lichtervelde heeft het 35ste jaarboek klaar
Sam Vanacker De heemkundige Kring van Lichtervelde heeft het 35ste jaarboek klaar
De Lichterveldse Heemkundige Kring Karel Van de Poele heeft onlangs in Huis Vancoillie de 35ste editie van hun jaarboek voorgesteld. 

Het belangrijkste thema van het nieuwe jaarboek is de vlasteelt, al werd opnieuw voor een brede waaier aan onderwerpen gezorgd. Onder meer Café Transvaal, Met Paard en Kar, het Duits feldlazarett, het dagboek van Georges Vandewalle, armenzorg ten tijde van Napoleon, de rouwmaaltijd, vinkeniers, Henri Vanlerberghe en vijftig jaar Samana komen aan bod. Werkten mee aan de realisatie van het boek: Marc Van Doorne, Luc Haeghebaert, Johan De Smet, Filip Van Devyvere, Ronny Laga, Dries Dekeersgieter, Siegfried Aneca, Nelly Goddyn, Modest Maertens, Gaby Vanderkerckhove en Willy Vandekerckhove. 

Behalve het eigenlijke jaarboek heeft de Heemkundige Kring ook een heemkundige kalender klaar. Voor het jaarboek betaal je 25 euro, een kalender kost 5 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.