Gemeentes verbranden kerstbomen en heffen het glas

Nu de overgang van oud naar nieuw achter ons ligt en de kater verwerkt is, kunnen we ook op grotere schaal onze nieuwjaarswensen met de wereld delen. Verschillende gemeentes organiseren vandaag, morgen of volgende week een gratis nieuwjaarsreceptie voor hun inwoners. Er zijn ook her en der kerstboomverbrandingen.

Izegem:

Vandaag vanaf 18 uur organiseert de jeugdbrandweer van Izegem traditiegetrouw een kerstboomverbranding op de parking voor de kazerne langs de Dirk Martenslaan. Een dag later kan je vanaf 11 uur met de stad op de Grote Markt het glas op het nieuwe jaar heffen.

Meulebeke:

De oudleiders van de Chiro van Meulebeke organiseren vandaag voor het eerst een kerstboomverbranding op het Robinsoneiland op Ter Borcht. Morgen is er om 10.30 uur de traditionele gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in OC Vondel.

Wingene:

In de basisschool Wildenburg in Wingene dit jaar geen kerstboomverbranding, maar vandaag om 18 uur wel een fakkeltocht als alternatief. Daarna is er een kerstboom-party in een verwarmde tent. De opbrengst gaat naar de tweedaagse uitstap naar Brussel voor de leerlingen.

Roeselare:

In Roeselare gaat vandaag vanaf 17 uur een kerstboomverhakseling door in de wijk Krottegem. Inwoners kunnen met hun kerstboom terecht op de OLV-markt.

Ingelmunster:

Alle inwoners kunnen vandaag terecht in de evenementenhal in de Bollewerpstraat 92A. Tussen 17 en 20.30 uur kan je nieuwjaarswensen uitwisselen. Op zaterdag 14 januari vindt vanaf 17 uur een kerstboomverhakseling op het Marktplein plaats. Kerstbomen laten ophalen kan via teamkerstboom@gmail.com.

Tielt:

Inwoners kunnen morgen tussen 11 en 13 uur op de Markt op het nieuwe jaar klinken.

Ledegem:

In Sint-Eloois-Winkel kan je morgen tussen 11 en 13 uur het glas heffen in De L!nk op het Dorpsplein.

Hooglede:

De gemeente wacht tot zaterdag 14 januari voor een nieuwjaarstoost. Dat gebeurt vanaf 19 uur in de Gulden Zonne. Vanaf 21 uur is de bar betalend.

Gits:

Op 28 januari organiseren de scouts en hun oud-leiding een kerstboomverbranding. Zoals de traditie het voorschrijft worden er glühwein, bier en braadworsten voorzien rond het vuur. Iedereen is vanaf 18 uur welkom op domein 't Cringhene. (VDI/SVR)

De kerstboomverbranding op het Sint-Hubrechtsplein in Sint-Eloois-Winkel vorig jaar.
Geert Van Gheluwe De kerstboomverbranding op het Sint-Hubrechtsplein in Sint-Eloois-Winkel vorig jaar.