Gemeente neemt 212 nieuwe zonnepanelen in gebruik

Op het dak van het gemeentehuis van Lichtervelde liggen sinds kort 51 zonnepanelen
RV Op het dak van het gemeentehuis van Lichtervelde liggen sinds kort 51 zonnepanelen
Lichtervelde heeft er een flink aantal duurzame energiebronnen bij. Nadat vorig jaar in mei al 51 zonnepanelen op het dak van OC De Schouw werden geplaatst, komen er nu nog eens 212 bij op respectievelijk het dak van het sportcentrum en op dat van het gemeentehuis.

Op het dak van het gemeentehuis liggen sinds vorige week 51 fotovoltaïsche zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse energieopbrengst van 13.000 kWh. Daarmee wordt ongeveer een derde van het jaarlijkse energiegebruik van het gemeentehuis en het aanpalende politiekantoor gedekt. Omgerekend gaat het om het jaarlijkse energiegebruik van drie gezinnen. De installatie op het dak van het sportcomplex telt liefst 161 zonnepanelen, goed voor een vermogen van 35 kilowatt. Die energie wordt gebruikt voor de exploitatie van het zwembad.

Het gemeentebestuur installeerde de panelen in het kader van het Burgemeestersconvenant uit 2017, dat toen onder meer door Lichtervelde ondertekend werd. Daarbij engageerden de gemeentes zich om hun CO2-uitstoot met 40 procent te verminderen tegen 2030. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.