Fortis Lichtervelde verdwijnt in november

Het kantoor in de Statiestraat verdwijnt
Google Streetview Het kantoor in de Statiestraat verdwijnt
Het filiaal van BNP Paribas Fortis in de Statiestraat in Lichtervelde sluit in november de deuren. Er wordt geen bankautomaat voorzien. De klanten van het kantoor in Lichtervelde werden inmiddels op de hoogte gebracht van de sluiting door de bank. Het dichtstbijzijnde Fortiskantoor wordt dat van Torhout.

De sluiting kadert binnen een herstructurering bij de bank die eerder al werd aangekondigd. Doordat klanten meer gebruik maken van digitaal bankieren, werd beslist om te snoeien in het aantal kantoren. Tegen eind 2021 zullen 267 van de 678 bankkantoren de deuren hebben gesloten. Eind maart ging ook al het kantoor van Ingelmunster dicht. BNP Paribas Fortis is overigens niet de enige bank die een dergelijke herstructurering doorvoert.

“Klanten van een kantoor dat fuseert met een kantoor in de nabijheid, worden telkens drie maanden op voorhand op de hoogte gebracht”, aldus persverantwoordelijke van Fortis Hilde Junius. “We begeleiden de klanten zorgvuldig bij de overdracht naar het nabijgelegen kantoor. In de meeste gevallen behoudt de klant in het nieuwe kantoor zijn vaste contactpersoon of relatiebeheerder.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy Jaques

    Beetje per beetje verdwijnen banken, winkels en nog zoveel meer uit de gemeente. Alles wordt digitaal. Nu nog een fusie en het plaatje is compleet!