Dieven aan de haal met werkmateriaal uit bestelwagen schilder

Inbraken in bestelwagens van aannemers blijven een plaag.
Benny Proot Inbraken in bestelwagens van aannemers blijven een plaag.
In de Ketelbuiserstraat in Lichtervelde is maandagnacht ingebroken in de bestelwagen van schilder-decorateur Jason Filez. De dieven gingen ervandoor met verschillende elektrische machines van het Duitse merk Festool, goed voor een waarde van tweeduizend euro.

Rond 00.45 uur forceerden drie of vier mannen de achterdeur van de bestelwagen van Jason, die achterwaarts op de oprit van de woning geparkeerd stond. Buren hadden de diefstal opgemerkt en verwittigden Jason meteen. “Ik liep in mijn onderbroek naar beneden en zag de daders nog net in hun wagen springen en wegrijden. Ze moesten nog wat materiaal achterlaten omdat ze opgeschrikt waren en vluchtten weg in een witte of lichtgrijze wagen. Met gedoofde lichten vertrokken ze in de verboden rijrichting naar de rotonde richting ring of centrum van Lichtervelde.”

De politie zal de camerabeelden in de buurt onderzoeken. “Een van de daders moet een smalle geweest zijn. Er was nauwelijks plaats tussen de bestelwagen en de tuinomheining”, besluit Jason, die meteen nieuw werkmateriaal heeft besteld.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos De Taeye

    Als ze ooit gevat worden, straf ze dan ipv eens mee te praten! Als iedere dief 5 jaar effectief zou kunnen krijgen, dan dalen de misdaadcijfers!