Colruyt wil nieuwe buurtsupermarkt bouwen in Zwevezelestraat

.
Photo News .
De Colruyt Groep heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuwe Okay-supermarkt in de Zwevezelestraat in Lichtervelde. 

Het nieuwe filiaal van Okay zou op de vroegere terreinen komen van bouwmaterialen Dewadal in de Zwevezelestraat. Er zou een nieuwbouw komen met een winkelruimte van duizend vierkante meter, met bureaus op de eerste verdieping. 

De inkom ligt zich volgens de plannen aan de achterkant van het gebouw, waar ook een parking voor 59 wagens aangelegd wordt. Vrachtwagens die komen leveren, krijgen een aparte inrit aan de straatkant, dus hoeven ze niet op de parking voor klanten te komen. 

Of de nieuwe buurtsupermarkt er effectief komt, valt af te wachten. Het openbaar onderzoek over de plannen loopt nog tot en met 22 juni. Tot dan liggen de plannen ter inzage in het gemeentehuis en kunnen ze geraadpleegd worden via het digitale omgevingsloket. Nadien geeft het schepencollege advies.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.