Cercle boos dat bus gebruikt werd door sympathisanten Gyselbrecht

Cercle Brugge kan er niet mee lachen dat de dertig Ruiseleedse sympathisanten van dokter Gyselbrecht gisteren in hun spelersbus naar de Brugse raadkamer werden gevoerd. De supporters kwamen er de dokter, de hoofdverdachte in de Kasteelmoord, een hart onder de riem steken.

Nadat de bus van Cercle netjes op foto in de krant verscheen, liet Cercle via hun website weten dat ze worden gelinkt aan de zaak en dat ze er zich uitdrukkelijk van distantiëren. "De bus is niet onze eigendom. We hebben al overlegd met de busmaatschappij."

Eigenaar van de bus in kwestie is het Lichterveldse bedrijf Sima Tours. Zaakvoerder Lieven Vandevelde, zegt dat hij niet wist waarvoor de spelersbus gebruikt zou worden. "Die bus is van mij en wordt bijna dagelijks verhuurd", zegt zaakvoerder Vandevelde, die na het voorval een boos telefoontje kreeg van het bestuur van Cercle. "Het enige wat ik wist, was dat er dinsdag van Ruiselede naar Brugge gereden zou worden. Het enige waar we altijd op letten bij het verhuur van die bus, is dat we hem niet meegeven met Clubsupporters." (SVR)