Cafébaas De Piraat gaat voor wereldrecord

Sander Haeghebaert doet ter gelegenheid van het tweejarige bestaan van zijn café De Piraat in Lichtervelde een gooi naar het wereldrecord bartending.

Het huidige record 'onafgebroken achter de toog staan' staat sinds 2013 op naam van Ruth Brands van Het Gildenhuis in het Limburgse Opglabbeek met 111 uur.


Sander Haeghebaert zal proberen 120 uur quasi onafgebroken achter zijn toog te staan. Dat is vijf dagen lang, van vrijdag 6 november tot woensdagmiddag 11 november. "Volgens de regels van het Guinness Book of Records mag ik drie minuten pauzeren per uur. Als ik die minuten opspaar, kan ik in die vijf dagen tijd zes uur slapen." In de loop van de vijf dagen staan tal van optredens en fuiven gepland, maar Sander doet vooral een oproep aan iedereen om hem tijdens die vijf dagen zoveel mogelijk gezelschap te houden. "Vooral de momenten overdag, als er maar een paar man in het café zit, worden het moeilijkst", denkt hij. Het volledige programma is terug te vinden op de facebookpagina van café De Piraat. (SVR)