Bib viert 25 jaar met 24 auteurslezingen: streekgenote Hilde Vandermeeren bijt spits af

Auteur Hilde Vandermeeren komt naar Lichtervelde
RV Auteur Hilde Vandermeeren komt naar Lichtervelde
De gemeentelijke openbare bibliotheek van Lichtervelde ging open op 7 mei 1994 en bestaat in 2019 dus een kwarteeuw. Die verjaardag laat de bib niet onopgemerkt voorbij gaan.

Naar aanleiding van het jubileumjaar staan er een pak extra activiteiten gepland. Er worden 24 auteurslezingen georganiseerd, waarvan er twintig voorbehouden zijn voor scholen. Vier lezingen zijn wel toegankelijk voor iedereen. 

Hilde Vandermeeren

Het startschot van de activiteiten wordt gegeven met een eerste auteurslezing op woensdag 6 maart. Streekgenote Hilde Vandermeeren (geboren in Kortemark en woonachtig in Torhout), die meer dan veertig jeugd- en kinderboeken op haar naam staan heeft en sinds 2013 ook scoort als auteur van psychologische thrillers, komt voorlezen uit haar recentere werk. “In de uitleen-toptien van onze bibliotheek prijkt Hilde Vandermeeren op nummer een met haar roman Schemerzone en ook op nummer drie met ‘Pas op voor de Buren’”, weet bibliothecaris Luc Haeghebaert. “Ze is dus populair bij het Lichterveldse publiek.”

De activiteit wordt samen georganiseerd met de leesclub De Leeswijzer. Inschrijven voor de lezing kost vijf euro en kan via bibliotheek@lichtervelde.be. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal de lezing plaatsvinden in de bibliotheek of in OC De Schouw.

Stukje geschiedenis

Op 20 maart is het de beurt aan Bart Van Loo. Hij komt langs in OC De Schouw in het kader van de Nacht van de Geschiedenis, waarbij ook de heemkundige kring en Het Davidsfonds partners zijn. “Bart heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht over de Bourgondiërs die de grondleggers zijn van de Nederlanden. Het boek werd heel enthousiast onthaald in alle media en is een schoolvoorbeeld van hoe je geschiedenis boeiend kunt maken voor het publiek”, zegt Haeghebaert. “Hij heeft beloofd om ook de figuur van Jacob van Lichtervelde te belichten in de context van de Bourgondiërs.”

Verder worden ter gelegenheid van het jubileumjaar ook een cinébibvoorstelling en een verwendag gepland, terwijl er in mei een receptie georganiseerd wordt voor iedereen die ooit betrokken was bij de werking van de bib.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.