Avondmarkt kreunt onder de hitte

Carmen Vanden Broecke met zoontje Faryan (3): “Doorgaans hebben we goed weer met de avondmarkt, maar dit is wat teveel van het goede”
Sam Vanacker Carmen Vanden Broecke met zoontje Faryan (3): “Doorgaans hebben we goed weer met de avondmarkt, maar dit is wat teveel van het goede”
De avondmarkt in Lichtervelde, traditioneel de afsluiter van de vierdaagse Margrietekermis, kreunde onder de hitte. Met temperaturen ver boven de dertig graden gingen veel Lichterveldenaars wat later op pad dan anders. Massaal werd verkoeling gezocht in de schaduw, terwijl ijsjes vlot over de toonbank gingen.

Al bleef het niet bij ijsjes. Een marktkramer met een fruitkraam deelde frisse stukjes ananas uit aan passanten en nagenoeg overal werd om koude flesjes water gevraagd. “We hebben bijna altijd mooi weer met de avondmarkt, maar dit is toch wat te veel van het goede”, reageert Carmen Vanden Broecke, die samen met zoontje Faryan (3) op pad is. “Veel mensen zitten ongetwijfeld nog binnen. Vorig jaar op hetzelfde tijdstip was het hier razend druk. Nu valt het best mee. Of ik maatregelen neem tegen de hitte? Voor Faryan heb ik een petje mee en in de buggy ligt een flesje water. Omdat hij zo flink gedronken heeft, krijgt hij nu een ijsje. Daarna zoeken we een plekje in de schaduw.”

Deze marktkramer deelde stukjes ananas uit aan passanten
Sam Vanacker Deze marktkramer deelde stukjes ananas uit aan passanten
Deze jongeman geniet met volle teugen van zijn ijsje
Sam Vanacker Deze jongeman geniet met volle teugen van zijn ijsje

Zwembad

Carmen is lang de enige niet met dat idee, want op de terrasjes op de markt is het zoeken naar vrije plekjes in de schaduw. Al is er in tuin van café De Piraat nog een ander middel om verfrissing te vinden. Cafébaas Sander Haeghebaert liet in de tuin van het café een zwembad zetten van liefst 50.000 liter. Dat zwembad blijft nog de hele zomer staan.

Sander Haeghebaert van café De Piraat heeft zo zijn eigen manieren om verkoeling te zoeken.
Sam Vanacker Sander Haeghebaert van café De Piraat heeft zo zijn eigen manieren om verkoeling te zoeken.
Door de hitte daagde het volk wat later op dan gewoonlijk
Sam Vanacker Door de hitte daagde het volk wat later op dan gewoonlijk
De ijsjes gingen bij Bakkerij Hoornaert vlot over de toonbank.
Sam Vanacker De ijsjes gingen bij Bakkerij Hoornaert vlot over de toonbank.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.