1.136.135 euro Vlaamse subsidie voor lokaal woonbeleid

illustratiebeeld
ANP XTRA illustratiebeeld
Lichtervelde, Hooglede, Staden, Moorslede en Roeselare krijgen een meerjarige subsidie van 1.136.135 euro om hun woonbeleid verder uit te bouwen en om meer samen te werken.

Alles samen krijgen 255 Vlaamse steden en gemeenten een subsidie van bijna 49 miljoen euro van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). “De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen. Om die het hoofd te kunnen bieden, rekenen we op de gemeentes”, zegt Diependaele. “Die zijn per slot van rekening de motor van ons Vlaams woonbeleid en die verdienen een financieel duwtje in de rug.” Met het geld wil Vlaanderen gemeentes stimuleren om te investeren in een kwalitatief woonaanbod. Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. “Vlaanderen schuift drie prioriteiten naar voor. Ten eerste willen we dat de gemeenten zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van de woningen en ten slotte vragen we de gemeenten om hun inwoners goed te informeren, te adviseren en te begeleiden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.