"Groot verlies voor de muziekwereld"

VRIENDEN REAGEREN GESCHOKT OP DOOD DRUMMER JELLE TOMMELEYN

De bandleden van Miava, met rechts drummer Jelle Tommeleyn.
Bieke Cornillie De bandleden van Miava, met rechts drummer Jelle Tommeleyn.
De plotse dood van Jelle Tommeleyn (24) uit Sint-Henricus, bij Torhout, trok gisteren als een schokgolf door Lichtervelde. Op de grens van Torhout en Lichtervelde werd de muzikant opgeschept door een wagen toen hij na een avondje muziek spelen met zijn vriendin naar huis wandelde.

Jelle maakte deel uit van de Lichterveldse instrumentale rockband Miava en andere muziekbands, zoals The Heavy Crown en Blackbird Phantom. Met The Heavy Crown had Jelle zaterdagavond nog de pannen van het dak gespeeld bij de opening van jeugdhuis Troubadour in Torhout. Daarna ging hij samen met zijn vriendin Melanie nog naar discotheek Place 2 Party op de Brugsebaan in Torhout. Rond 5.30 uur besloten ze te voet naar huis te stappen. Onderweg werd Jelle gegrepen door de witte bestelwagen van Bryan I. (30) uit Lichtervelde. Melanie zag alles gebeuren en verwittigde meteen de hulpdiensten, maar de jonge drummer overleed in het ziekenhuis. Na het ongeval reed de aanrijder gewoon verder. Later op de dag werd hij opgepakt nadat zijn moeder de politie had gebeld. Een kapotte voorruit van de bestelwagen is de stille getuige van de enorme klap.

De voorruit van de witte bestelwagen raakte beschadigd na de aanrijding.
Lieven Samyn De voorruit van de witte bestelwagen raakte beschadigd na de aanrijding.

Tournee door Europa

Het nieuws van Jelles overlijden verspreidde zich gisterenochtend als een lopend vuurtje door Lichtervelde. Hoewel Jelle van Sint-Henricus was, vertoefde hij vaak in Lichtervelde. Samen met zijn vrienden en Lichterveldenaars Jelle Reynaert, Thijs Vangheluwe en Brecht Vanvyaene vormde hij de rockband Miava. De bandleden zijn enorm onder de indruk van het verlies van hun vriend. "Het gevoel is onbeschrijflijk", vertelt Thijs. "Jelle was een van mijn beste vrienden. We speelden al van kleins af samen muziek. Hij was een enorm getalenteerde drummer. Het was een perfectionist die de muziek heel goed aanvoelde en ook technisch heel sterk was. Met Miava waren we nu zeven jaar bezig. We speelden al voor een volle AB, in Engeland, Nederland en Frankrijk en stonden op het punt om in de rest van Europa te gaan touren. We hadden heel wat plannen samen,... Hoe het nu verder moet, weet ik niet."


Met The Heavy Crown nam Jelle ook deel aan Humo's Rock Rally.

Rock Piratos

"De dood van Jelle is een groot verlies voor de muziekwereld, maar ook als mens was hij levendig en vrolijk", reageert Steve Bogaert, voorzitter van muziekorganisator vzw Mid-Live Rock uit Lichtervelde. "Mijn zoon liep ook school in Sint-Henricus, waar Jelles mama kleuterjuf is. Via de muziekwereld leerde ik Jelle beter kennen. Het was een goede drummer. Daarom speelde hij niet alleen bij Miava, maar ook in allerlei andere groepen. Iedereen zal zich ongetwijfeld nog hun optreden herinneren bij de opening van ontmoetingscentrum De Schouw. Op 20 februari zouden ze opnieuw in Lichtervelde spelen, op Rock Piratos in café De Piraat van hun goede vriend Sander. Het is vreselijk zo iemand te moeten verliezen. Iedereen is van de kaart."


Op de sociale media stroomden de steunbetuigingen gisteren toe, ook uit het buitenland.