Katrien Houtmeyers (N-VA) toont begrip voor de klachten van de Fietsersbond maar vraagt ook begrip voor de handelaars en de horeca die hun leveringen geregeld moeten krijgen binnen de huidige venstertijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Houtmeyers (N-VA) toont begrip voor de klachten van de Fietsersbond maar vraagt ook begrip voor de handelaars en de horeca die hun leveringen geregeld moeten krijgen binnen de huidige venstertijden. © Vertommen

Leveringstijden Bondgenotenlaan leiden tot wrevel: “Laten we er geen boetestraat van maken met een heksenjacht tegen leveranciers”

LeuvenZopas werd er een nieuw hoofdstukje toegevoegd aan het verkeersconflict tussen gemotoriseerd vervoer en fietsers. Die laatsten zijn steeds talrijker in Leuven en dat is een goede evolutie maar soms leidt het tot frustrerende situaties. Zo maakt de Leuvense Fietsersbond zich druk over leveranciers die de suggestiestrook bezetten buiten de voorgeschreven venstertijden. Gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA) pleit nu voor meer dialoog om boetes te vermijden.

8 reacties

 • Roland Malbrant

  2 maanden geleden
  Doe zo verder, en binnenkort nog wat minder (of geen) winkels meer in Leuven centrum.
 • Brent Reynaert

  2 maanden geleden
  Ik snap het wel, die fietsers brengen veel wegentaks en accijnzen brandstof op dus logisch dat leveranciers moeten plooien. *Zucht
 • Steven Feyaerts

  2 maanden geleden
  leuven is een hel om te werken politie is ook echt niet redelijk
 • Gunther Elsen

  2 maanden geleden
  Het ergste van alles is dat een prachtige stad als Leuven om zeep geholpen wordt door politici die ofwel uit een andere provincie komen ofwel ja knikkers en meelopers zijn die zichzelf interessant willen voelen en belangrijker maken dan ze effectief zijn. Jammer voor zo een mooie stad maar t gaat echt snel bergaf!
 • Erik De jongh

  2 maanden geleden
  Ik reken extra als ik binnen de Leuvense ring moet werken, en als nog verstrengd wil ik er zelfs niet meer werken
 1. McDonald’s opent een tweede vestiging in Leuven: “Fastfoodrestaurant zal passage met zich meebrengen”
  PREMIUM
  Leuven

  McDonald’s opent een tweede vestiging in Leuven: “Fastfood­res­tau­rant zal passage met zich meebrengen”

  Binnenkort krijgt Leuven er een tweede McDonald’s restaurant bij. Met een KFC op komst op de Grote Markt en een Burger King in het pand waar ooit Quick was gevestigd, telt Leuven dan vier grote fastfoodrestaurants op een spreekwoordelijke zakdoek. Of dat culinair gezien gezond is, laten we in het midden maar de strijd tussen de grote ketens is alvast een feit in de universiteitsstad.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).