Leuvense Reuzin opent Leuven Kermis

Leuven Kermis is sinds gisterenavond officieel geopend en dat is traditioneel een moment waar veel Leuvense kinderen naar uitkijken. "Tot en met woensdag 21 september kan groot en klein zich uitleven op 67 attracties op het Herbert Hooverplein, het Martelarenplein en het Ladeuzeplein", zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V).

Schepen Dirk Vansina wandelde gisteren in stoet met een groep kinderen -en met reuzin Fiere Margriet- van het stadhuis naar de kermis op het Herbert Hooverplein, het Martelarenplein en het Ladeuzeplein. "Fiere Margriet is er voor de eerste keer bij dankzij Olivier Roland, voorzitter van De mannen van '73 en zelf foornijveraar. Leuven is trouwens een topkermis voor de foornijveraars, dankzij de hoge opkomst en de familiale sfeer."

Voor de durvers zijn er dit jaar twee nieuwe attracties: de Free Style en de Shaker Roll Over. Net zoals vorige jaren bieden de foorreizigers en de stad Leuven ook een groot vuurwerk aan. Iedereen is welkom op vrijdag 9 september om 22.30 uur in het stadspark. Op woensdag 14 september vindt dan weer de Speciale Kinderdag Arthur Dewit plaats. Minderbedeelde en mindervalide kinderen mogen die dag gratis op attracties. Op 21 september wordt de kermis afgesloten met de traditionele verminderingsdag met extra promoties. (BMK)

Schepen Dirk Vansina en heel veel kinderen knippen het lintje van Leuven Kermis door.
Vertommen Schepen Dirk Vansina en heel veel kinderen knippen het lintje van Leuven Kermis door.