Zonovergoten Buitenspeeldag lokt kinderen naar buiten

Onder meer in Wijgmaal werden de televisieschermen ingeruild voor de buitenlucht.
Vertommen Onder meer in Wijgmaal werden de televisieschermen ingeruild voor de buitenlucht.
Het werd vandaag een tijdje stil in alle huiskamers. De televisiezenders zetten hun schermen even uit en de kinderprogramma’s werden ingeruild voor buitenactiviteiten. “Van verveling geen sprake bij de Leuvense kinderen. Op zeven locaties konden ze zich uitleven”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V).

De jeugd maakte zich vandaag op voor een namiddag vol sport en spel. Naar goede gewoonte organiseerde de jeugddienst in samenwerking met Buurtsport en het Huis van het Kind namelijk de Buitenspeeldag. “De schermen gaan even uit en worden ingeruild voor avontuurlijke activiteiten”, vertelt schepen Vansina. “Buiten spelen is niet alleen leuk, maar geeft kinderen de kans om op een andere manier kennis te maken met hun buurt. Spelende kinderen doen een buurt meteen opleven. Door het grote succes van de voorbije jaren blijft Leuven inzetten op spelen in eigen buurt. De stad heeft genoeg speelterreinen om leuk buiten te spelen, ook in de deelgemeenten. Dit jaar konden de kinderen zich uitleven op zeven locaties. Zowel de allerkleinsten als de grotere speelvogels kwamen aan hun trekken, van kampen bouwen tot skaten of klimmen…Het kon allemaal.”

Vertommen
Vertommen
VertommenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.